Πεδίο μάχης ο προϋπολογισμός ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Τι είπε ο Τσίπρας στη Βουλή και τι απάντησε ο Μητσοτάκης από την Κυψέλη

Σε πεδίο μάχης μεταξύ κυβέρνησης- Ν.Δ. μετατράπηκε ο Προϋπολογισμός. Ο Α. Τσίπρας κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση για καταστροφολογία που διαψεύσθηκε και ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο Πρωθυπουργός ζει σε φαντασιακό κόσμο. 

Τσίπρας στη Βουλή: Το δικό μας "μνημόνιο με τον λαό" έχει ελαφρύνσεις

 «Αναρωτιόμουν ποιος θα ήταν ο τίτλος σήμερα. Ο καλύτερος είναι: Και τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους. Και από τα μνημόνια βγήκαμε και τις συντάξεις σώσαμε» ανέφερε ο  πρωθυπουργός στη Βουλή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την αγορά της Κυψέλης, όπου περιόδευσε και μίλησε με κόσμο, σήκωσε το γάντι:   «Εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος, για τον οποίο μίλησε σήμερα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, με τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες».

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ 250.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 

Ο πρωθυπουργός μίλησε με φόντο τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών για 250.000 επαγγελματίες. Ειδικότερα:

-Ελεύθερος επαγγελματίας, με ακαθάριστα μηνιαία έσοδα 1.669 ευρώ, από το νέο έτος θα πληρώνει 111 ευρώ μικρότερη εισφορά κύριας σύνταξης. 

-Γιατρός με μηνιαίο εισόδημα 3.336 ευρώ, θα επιβαρύνεται από την Πρωτοχρονιά με 200 ευρώ χαμηλότερες εισφορές. 

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ 16,5% ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Μια νέα δημοσκόπηση της Public Ιssue δίνει προβάδισμα της ΝΔ με 16,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και άνετη αυτοδυναμία. Το κυβερνών κόμμα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής παίρνει 22%, η ΝΔ 38,5%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΚΙΝΑΛ 9,5%, το ΚΚΕ 7,5%.  Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων με 2% μένουν εκτός Βουλής ενώ τα υπόλοιπα κόμματα παίρνουν 9,5%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top