Έρχεται «κίτρινη κάρτα» από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα για τα 15 ορόσημα

Τι θα ζητήσει το Eurogroup για να εισπράξει η Ελλάδα τα κέρδη των ομολόγων

Eurogroup

 Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Τη σύσταση προς την Ελλάδα να επιταχύνει την εφαρμογή των συμφωνημένων “ορόσημων”, 15 στον αριθμό (καθώς ένα ήταν η κατάθεση προϋπολογισμού) θα απευθύνει το Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση 600 εκ. ευρώ από τα  ΑΝFAS και SMPs (κέρδη επί ελληνικών ομολόγων) τον Φλεβάρη. 

Στην εισήγηση αυτή συμφώνησε σήμερα η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης  ΕWG, η οποία δέχθηκε τα συμπεράσματα της έκθεσης για την ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας που προετοίμασε η Κομισιόν. Την πληροφορία αυτή μετέφερε στο ΚΥΠΕ, πηγή της ευρωομάδας. 

Oι εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών που αποτελούν το EWG δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τις καθυστερήσεις, καθώς η Κομισιόν εξήγησε ότι πολλές από αυτές είναι τεχνικής, ή διοικητικής φύσεως, ενώ πολλά από τα benchmarks δεν ήταν έτσι κι αλλιώς προσδιορισμένα για το τέλος του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση η Κομισιόν θα παρουσιάσει στο eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου όποια νέα πρόοδο έχει επιτευχθεί
Σε σχέση με τον προϋπολογισμό, αυτός θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (EFC) αύριο (η ομάδα που προετοιμάζει το ECOFIN).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top