«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ για την αναφορά κατά Παυλόπουλου στον Άρειο Πάγο

Να πάρει θέση καλεί το Μέγαρο Μαξίμου τον Μητσοτάκη

Προκόπης Παυλόπουλος Φώφη Γεννηματά

«Πόλεμος» του ΚΙΝΑΛ με το Μέγαρο Μαξίμου ξέσπασε σήμερα,  μετά τη συνάντηση με την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου που είχε  αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του κόμματος, αποτελούμενη από τον Β. Κεγκέρογλου, Γραμματέα Κ.Ο. και τους Βουλευτές Θ. Παπαθεοδώρου, Γ.Α. Καρρά και Γ. Κουτσούκο. 

Οι Βουλευτές κατέθεσαν αναφορά ζητώντας την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείπου Πάγου  για να παρασχεθούν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, «οι αναγκαίες εξηγήσεις για την επιλεκτική εξαίρεση όσων διαλαμβάνονται στο επίμαχο υπ’ αριθ. 1732/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από τις κατά Νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες διερεύνησης των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, υπουργών της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή», σχετικά με την υπόθεση αναβάθμισης του συστήματος επικοινωνιών  C4I ( το οποίο πάντως ως σύστημα είχε εγκατασταθεί επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη).    

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Β. Κεγκέρογλου δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε τη συγκάλυψη. Όλα στο φως. Χωρίς επιλεκτικές εξαιρέσεις! Να τελειώνουμε με το παρα-θεσμικό σύστημα που δρα και πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  

Σχολιάζοντας το Μέγαρο Μαξίμου την πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» και καλεί τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει θέση στο ζήτημα.      

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού 

«Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος  Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα. Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top