Στην Αθήνα ο Ολάντ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει δίχως τους Έλληνες

Τι είπε για το καλοκαίρι του 2015

Ο Φρανσουά Ολάντ

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Με δήλωσή του στα «Νέα» ο Ολάντ τονίζει πως έρχεται για να «χαιρετίσω την επιτυχία της Ελλάδας» και προσθέτει: «Θέλω να επιβεβαιώσω στους Έλληνες την αφοσίωσή μου, και της Γαλλίας, και να τους πω πάνω απ' όλα ότι η Ευρώπη του αύριο, η οποία πρέπει να πάει πιο γρήγορα, πιο μακριά με λίγες χώρες μόνο, δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτούς».

Ο Ολάντ θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο σήμερα και με τον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας για το όραμά του για τη σοσιαλδημοκρατία και την Ευρώπη.

Για το 2015: Το Grexit δεν ήταν μπλόφα

Ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος μίλησε πριν από λίγες ημέρες στην Καθημερινή και αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στο καλοκαίρι του 2015, λέγοντας πως το Grexit δεν ήταν μπλόφα.

«Το Grexit δεν ήταν μπλόφα. Ήταν ένα Plan B το οποίο είχε προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο με παρότρυνση της Μέρκελ μετά την απόφαση Τσίπρα να κάνει δημοψήφισμα», είπε ο Ολάντ.

Ο ίδιος μίλησε για δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε στη συμφωνία του τρίτου μνημονίου και υπογράμμισε την προσπάθεια που κατέβαλε η γαλλική πλευρά για να μη φτάσει ποτέ στο τραπέζι το Plan B για την Ελλάδα. «Εάν απομακρυνθεί η Ελλάδα, ποιος θα είναι ο επόμενος; Είστε βέβαιοι ότι δεν θα είστε ο επόμενος;», ήταν το κύριο επιχείρημά του προς τους εταίρους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top