«Όχι» από την Εκκλησία της Κρήτης στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Συναντήθηκε με Βαρθολομαίο χθες ο Γαβρόγλου

Ανοικτά εξέφρασε τη διαφωνία της για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για τις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία η Εκκλησία της Κρήτης, η οποία υπάγεται στο Φανάρι.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο ανακοίνωσε πως δε συναινεί στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την θρησκευτική «ουδετερότητα» της πολιτείας, την μισθοδοσία κληρικών και την αξιοποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας, καταγγέλλοντας παράλληλα πλήρη απουσία ενημέρωσης από το κράτος.

Ειδικότερα για την πρόταση της συμφωνίας για συνταγματική κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας, η Εκκλησία της Κρήτης αναφέρει πως ο ίδιος ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει διαμηνύσει από τον Αύγουστο του 2017 στον πρωθυπουργό πως το Φανάρι δεν βλέπει λόγο για αναθεώρηση του επίμαχου Άρθρου 3 του Συντάγματος.

Γαβρόγλου: Θα μεταφέρω στον Τσίπρα την ανησυχία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετέβη εσπευσμένα στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που είχε εκφράσει ανοικτά τη δυσαρέσκεια του για τη μη ενημέρωση για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top