Και ο εκπρόσωπος του Ζάεφ κατά του «Μακεδονία ξακουστή…»!

Με αποκλειστική δήλωση στο Star

Νέα πρόκληση από την σκοπιανή κυβέρνηση. Μετά την υπουργό Άμυνας και ο εκπρόσωπος του Ζάεφ με αποκλειστική δηλωση στο Star ζητά να καταργηθούν  τα τραγούδια και τα συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στην ερώτηση του Star  «είναι θέση της κυβέρνησης σας να καταργηθούν τα τραγούδια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας;» απαντά ο Μίλε Μποζνιακόφσκι,  εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ: «Ενέργειες οι οποίες βρίσκονται στην  αντίθετη κατεύθυνση  από το πνεύμα φιλίας της συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι ωφέλιμες για τις δυο χώρες».

«Η συμφωνία των  Πρεσπών συνεισφέρει άμεσα στην περιφερειακή και ευρύτερη σταθερότητα και ασφάλεια και ως έγγραφο συμβάλλει στην εδραίωση των ευρωατλαντικών προοπτικών της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» προσθέτει ο ίδιος, μιλώντας στο Star.  

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ: ΑΚΡΑΙΟΙ ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Την ίδια ώρα η Ραντμίλα Σεκέρινσκα, αν. πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ επιμένει σε δηλώσεις της ότι αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα δεν βοηθάνε τη φιλία και τις σχέσεις καλής γειτονίας. 

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ρωτήθηκε απο την Χριστίνα Καλοκύρη για την απαίτηση των Σκοπιανών να μην τραγουδιέται το «Μακεδονία ξακουστή» και απάντησε: «Στην καρδιά δεν βάζουμε ποτέ φραγή».

ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΙ: ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ «ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ»  ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Όπως επισημαίνουν διεθνολόγοι αλλά και εκπρόσωποι Παμμακεδονικών Ενώσεων, "οι  Σκοπιανοί δεν θέλουν να ακούν τον ύμνο της Μακεδονίας γιατι συμβολίζει την απελευθέρωση της Ελλάδας  από τους Βούλγαρους,  ενώ σύμφωνα με το δικό τους ανιστόρητο αφήγημα, στους Βαλκανικούς πολέμους “η Μακεδονία κόπηκε στα τρία”".
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top