«Στα κάγκελα» κατά του ΣΥΡΙΖΑ Άδωνις και Λοβέρδος για το πόρισμα

Γεωργιάδης: «Για τα σκουπίδια» - Λοβέρδος: «Φιάσκο»

Άδωνις Γεωργιάδης Ανδρέας Λοβέρδος

Την εντονότατη αντίδραση των πρώην υπουργών  Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, όπως και των κομμάτων τους (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πορίσματος  ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σχετικά με τα συμπεράσματα της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία,  στην οποία  αναφέρεται για τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Λοβέρδο ότι «απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί διά πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα».

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για Ντυνάν: «Στο κάδρο» Άδωνις και Λοβέρδος

Γεωργιάδης: Για τα σκουπίδια το πόρισμα όπως και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία  

«Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι για τα σκουπίδια όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Όπως είχα εγκαίρως προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχετικές αναφορές περί προανακριτικής, αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού. Τι έλεγα; Θα κάνουν ένα πόρισμα, θα λένε γενικές ευθύνες, θα το ψάξει η Δικαιοσύνη, ότι έκαναν για το Ερρίκος Ντυνάν. Το λέω για να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε επίσης για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»:  

«Επί της ουσίας, το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε επί ημερών μας στην τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη, το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ., όσα ακριβώς χρωστούσαν και οι εργαζόμενοι, που ήταν τρία χρόνια απλήρωτοι, εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου ιδρύματος, όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν με περίπου 70 εκατ. ευρώ. Κοινώς αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Λοβέρδος: Φιάσκο που δείχνει το μέγεθος της μηχανορραφίας  

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε για το ίδιο ζήτημα:

«Το φιάσκο της απουσίας συγκεκριμένων αναφορών στο πόρισμα αποκαλύπτει σε κοινή θέα το μέγεθος της μηχανορραφίας. Συγχρόνως αναδεικνύει εκείνο που είχα επισημάνει από την αρχή αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής. Δηλαδή το έσχατο σημείο πολιτικής και ηθικής εξαχρείωσης, στο οποίο έχει καταβαραθρωθεί η κυβέρνηση. Οι μηχανορράφοι όμως για ένα να είναι βέβαιοι: θα λάβουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν».

ΝΔ: Λάσπη στον ανεμιστήρα 

«Και  μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική, αυτό σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν καθοιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίων των υπουργών. Επιστρέφοντας την υπόθεση στη δικαιοσύνη, που ούτως ή άλλως την ερευνά το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα.  Ακολουθούν τη γνωστή μέθοδο των δήθεν εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία για να υποστηρίξουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν» αναφέρουν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν

«Το γεγονός ότι, μετά το φιάσκο της Novartis, επιλέγουν τώρα τη λογική του σίριαλ, δηλαδή πάνε κομματιαστά και βγάζουν στην επικαιρότητα πόρισμα για κάθε υπόθεση, σημαίνει ότι θέλουν να κρατήσουν τη λάσπη στην επικαιρότητα. Λάσπη, λάσπη κάτι θα μείνει. Αυτή είναι η στόχευσή τους. Αλλά δεν θα μείνει τίποτα. Η λάσπη τους θα επιστρέψει για τα πραγματικά τους σκάνδαλα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Καταλήγοντας, υπενθυμίζουν ότι το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε για 115 εκατομμύρια ευρώ, ενώ χρωστούσε 230 εκατομμύρια, και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι.

«Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ τώρα ενώ πέτυχε αυτή η πώληση να το αγοράσει με μηδέν χρέη έναντι 75 εκ. δείχνει πόσο εσφαλμένη και καταστροφική είναι η πολιτική της» καταλήγουν οι πηγές της Πειραιώς.

ΚΙΝΑΛ: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν

« Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Οι συνεχιζόμενες διαρροές στον τύπο περί δήθεν πολιτικού σκανδάλου του «Ερρίκος Ντυνάν» έπεσαν στο κενό. Μόνος σκοπός τους ήταν η δημιουργία κλίματος σκανδαλολογίας, και πολιτικών εντυπώσεων, περί δήθεν ευθυνών πολιτικών προσώπων. Το σημερινό πόρισμα της πλειοψηφίας για το «Ερρίκος Ντυνάν» το επιβεβαιώνει. Είναι τόσο εξόφθαλμη η ένδεια επιχειρημάτων, που καταλήγει σε γενικόλογες αναφορές, χωρίς καν περιγραφή ποινικών αδικημάτων. Και πώς να περιγράψεις κάτι που δεν υφίσταται;   Καταδεικνύεται, έτσι, ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έστησαν την εξεταστική της υγείας με μόνο σκοπό την σπίλωση πολιτικών αντιπάλων και την καλλιέργεια της πόλωσης και του διχασμού, που είναι ως γνωστόν η προσφιλής τους πολιτική μέθοδος» δήλωσε εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ η  Εύη Χριστοφιλοπούλου, μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία. 

Η κ. Χριστοφιλοπούλου πρόσθεσε:  

«Υπάρχει όμως κι ένας ανομολόγητος, πλην εμφανής σκοπός. Να κουκουλωθούν οι ευθύνες των ιδίων και του βασικού τους συμμάχου, της καραμανλικής δεξιάς. Έτσι εξηγείται γιατί δεν κάνουν κουβέντα για το πραγματικό σκάνδαλο, την αλόγιστη σπατάλη και τη διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο της δεξιάς το 2005-2009, αλλά και για τις δικές τους ευθύνες, είτε είναι οι  παράνομες προσλήψεις , είτε η μη τιμολόγηση φαρμάκων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top