Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για Ντυνάν: «Στο κάδρο» Άδωνις και Λοβέρδος

Καλούν τις δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν τελέστηκαν αδικήματα

Πρώτη δημοσίευση: 11.39

Για πράξεις και παραλείψεις τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου, όσο και του υπουργείου Υγείας, κάνει λόγο το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014, για το Ερρίκος Ντυνάν.

Η Εξεταστική Επιτροπή, η οποία εξετάζει λεπτομερώς την πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του τον Σεπτέμβριο του 2014, διαπιστώνει μεγάλες πολιτικές ευθύνες για τους κ. Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Βορίδη και συμπερασματικά αναφέρει ότι το πόρισμα θα πρέπει να διαβιβαστεί στην εισαγγελία για την περαιτέρω διερεύνηση των φακέλων.

Από τους τέσσερις προαναφερθέντες βάζει «στο κάδρο» τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη, για τους οποίους καλεί τις δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων».

Το πόρισμα παραδόθηκε στους επικεφαλής των κομμάτων, οι οποίοι είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, και αύριο θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της επιτροπής στις 15.00.

Ολόκληρο το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το Ερρίκος Ντυνάν

Tι απαντά η Νέα Δημοκρατία

«Και  μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική, αυτό σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν καθοιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίων των υπουργών», σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Επιστρέφοντας την υπόθεση στη δικαιοσύνη, που ούτως ή άλλως την ερευνά το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Ακολουθούν τη γνωστή μέθοδο των δήθεν εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία για να υποστηρίξουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν. Το γεγονός ότι, μετά το φιάσκο της Novartis, επιλέγουν τώρα τη λογική του σίριαλ, δηλαδή πάνε κομματιαστά και βγάζουν στην επικαιρότητα πόρισμα για κάθε υπόθεση, σημαίνει ότι θέλουν να κρατήσουν τη λάσπη στην επικαιρότητα. Λάσπη, λάσπη κάτι θα μείνει. Αυτή είναι η στόχευσή τους. Αλλά δεν θα μείνει τίποτα. Η λάσπη τους θα επιστρέψει για τα πραγματικά τους σκάνδαλα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Καταλήγοντας, υπενθυμίζουν ότι το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε για 115 εκατομμύρια ευρώ, ενώ χρωστούσε 230 εκατομμύρια, και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι.

«Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ τώρα ενώ πέτυχε αυτή η πώληση να το αγοράσει με μηδέν χρέη έναντι 75 εκ. δείχνει πόσο εσφαλμένη και καταστροφική είναι η πολιτική της» καταλήγουν οι πηγές της Πειραιώς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top