Τσίπρας: Πρόταση διοργάνωσης Μουντιάλ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια!

Τι αποκάλυψε για πρόταση συνδιοργάνωσης με Σερβία- Βουλγαρία - Ρουμανία

Η δυνατότητα συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ του 2030 από  Ελλάδα- Βουλγαρία- Σερβία- Ρουμανία  εξετάζεται από τους πρωθυπουργούς των τεσσάρων κρατών, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την τετραμερή Σύνοδο Κορυφής στη Βάρνα, στην οποία συμμετείχε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου.   

«Η ιδέα είναι να αναλάβουμε, να συζητήσουμε, μάλλον, μαζί, την πιθανότητα να διεκδικήσουν οι τέσσερις χώρες μας, να είναι υποψήφιες, μάλλον, για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση σε βάθος δεκαετίας, όχι άμεσα. Μια ιδέα, την οποία θα την επεξεργαστούμε ακόμη περισσότερο.  Ξέρουμε ότι εκτός από την οικονομική συνεργασία, την εμπορική συνεργασία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός ενώνουν τους λαούς μας και δίνουν και το μήνυμα της αναγκαιότητας στα Βαλκάνια, να μην αναγνωρίζονται στον κόσμο ως μια περιοχή εντάσεων, αλλά και ως μια περιοχή συνεργασίας, φιλίας, ευγενούς άμιλλας» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε με τον Βούλγαρο ομολογό του Μπόικο Μπορίσοφ διακήρυξη για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Θεσσαλονίκης- Καβάλας –Αλεξανδρούπολης - Μπούργκας- Ρούσε, όπως και τη δημιουργία ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας από την Αλεξανδρούπολη έως την περιοχή Μαριτσα 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο «ιστορικό γεγονός», όπως το χαρακτήρισε, της συμφωνίας των Πρεσπών, που όπως είπε «σηματοδοτεί την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, δίνοντας μια νέα προοπτική για ολόκληρη της περιοχή μας»  και αναφέρθηκε σε «μια συμφωνία που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευημερία και την οικονομική συνανάπτυξη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και μπορεί να συνεισφέρει, βεβαίως, και στην αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής και ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδας, της Μακεδονίας, μετατρέποντάς τες σε ένα σημαντικό, περιφερειακό, ενεργειακό, εμπορικό, ναυτιλιακό και μεταφορικό διαμετακομιστικό κόμβο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top