Σπίρτζης: Μέχρι 5.000 νέες θέσεις εργασίας στο έργο στο Θριάσιο

"Μάχη στη Βουλή - Καταγγελίες της αντιπολίτευσης για σκάνδαλο

Χρήστος Σπίρτζης Βουλή

3.000 – 5.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει  το έργο της κατασκευής του εμπορευματικού σιδηροδρομικού κέντρου στο Θριάσιο σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, με την  αντιπολίτευση να εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης για αλλαγή των όρων της σύμβασης.       

«Ο Σπίρτζης ανήκει στην κατηγορία των θλιβερών που επειδή είναι ριψάσπιδες και αποστάτησαν έγιναν ακραίοι για να αποδεικνύουν πίστη στο νέο αφεντικό» υποστήριξε μάλιστα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης, συνεχίζοντας τη «βεντέτα» με τον υπουργό Υποδομών.   

Απαντώντας στην αιχμή για «ριψάσπιδες»  του Γ. Μανιάτη ο  κ. Σπίρτης  κάλεσε το ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών στη συνταγματική αναθεώρηση. 

«Το Θριάσιο κρίνεται από διεθνείς μεταφορείς ως αναγκαίο, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά και σίγουρα το πιο σύγχρονο της Ευρώπης και τέθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του» τόνισε ο Υπουργός Υποδομών ο οποίος αναφέρθηκε σε 3.000 -5.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν με την υλοποίηση της σύμβασης.       

«Βλέπουμε τον ψυχολογικό πολιτικό διπολισμό σας, μας καταγγέλλετε για σκάνδαλα όταν είστε σε κακή κατάσταση, όταν είστε καλά μας καταγγέλλετε για καθυστερήσεις. Σήμερα και τα δύο…» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης ο οποίος πρόσθεσε:   

«Μας λέτε ότι είναι χαμηλό το τίμημα και ότι είναι φιλέτο. Τότε γιατί από το 2006, το 2010 και το 2011  δεν καρποφόρησαν οι διαγωνισμοί σας; Και ήρθε μόνο ένας ενδιαφερόμενος και μάλιστα μέσα στην κρίση;». 

Απευθυνόμενος στον κ. Μανιάτη ο υπουργός Υποδομών ανέφερε επίσης:  «Αν είναι αντιπολιτευτική  τακτική είναι αποδεκτή, αν όχι είναι σκανδαλώδης η στάση σας. Τα ίδια λέγατε για Πατρών – Πύργου, τα πήγαμε στον εισαγγελέα, άνθρακες ο θησαυρός, αρχειοθετήθηκε. θα πάω και αυτά, θα πάω και την επόμενη, Καστέλι, ΒΟΑΚ, Μετρό, όλα τα έργα που κάνουμε για να υπηρετήσουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο  και το όραμα του  πρωθυπουργού για μια άλλη χώρα». 

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ

 «'Αλλη μια σύμβαση με έντονη οσμή σκανδάλου της αριστερής Κυβέρνησης», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης  για τη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο.

Ο γραμματέας της ΝΔ ανέφερε επίσης: 

«Η Κυβέρνηση άλλαξε την αρχική σύμβαση του 2006 προκειμένου να ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο, αφού το ελληνικό κράτος δεσμεύεται για διπλάσιο χρόνο, με μείωση 50% στη δεσμευτική εγγύηση (entry fee), με δεσμεύσεις του ελληνικού δημοσίου για εγγυήσεις και με δραστική μείωση της ετήσιας καταβολής υπέρ του ελληνικού δημοσίου έναντι της σύμβασης του 2006!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top