Toν Οκτώβρη του 2019 οι S-400 στην Τουρκία

Nέες απειλές κατά της Ελλάδας

Το ειδικό προσωπικό για τους S-400 θα εκπαιδευτεί στη Ρωσία στις αρχές του νέου έτους ανακοίνωσε μεσα από την εφημερίδα "Xουριέτ"  ο Χουλουσί Ακάρ. Παράλληλα  δήλωσε ότι συνεχίζεται κανονικά η αγορά των F35 από τις ΗΠΑ, καθώς θα παραλάβουν δυο ακόμη αεροσκάφη τους επόμενους μήνες.

«Οι εργασίες για την εγκατάσταση θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2019. Τώρα προσλαμβάνουμε προσωπικό» ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και πρόσθεσε:

«Εάν αποφασίσουν κόντρα στις συμφωνίες, κόντρα στο διεθνές δίκαιο και στις καλές σχέσεις γειτονίας, είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουμε, η στάση μας είναι γνωστή. Όλων των ειδών τα μέτρα υπάρχουν. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

Τι σημαίνουν όμως στην πράξη τα 12 μίλια στο Αιγαίο;

Ο Ακάρ μίλησε πάλι για ελληνική παρενόχληση του «Μπαρμπαρός», δείχνοντας ωστόσο μια φωτογραφία όπου η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» μόλις που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, πολύ μακριά από το τουρκικό σκάφος.

Οι απειλές της Άγκυρας εξετάστηκαν  σε μια ακόμη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου παίζει πάλι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα 12 μίλια, τηρώντας ίσες αποστάσεις από Αθήνα και Άγκυρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top