Θέμα ωρών η απόφαση για προφυλάκιση ή όχι του Γιάννου Παπαντωνίου

Τι ερωτήθηκε ο πρώην υπουργός στη μαραθώνια απολογία του

Μέσα στις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί αν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του θα προφυλακιστούν. Η μαραθώνια διαδικασία, η οποία ξεκίνησε χτες το πρωί, έχει μπει στην τελική ευθεία, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο δικαστικός συντάκτης Κωνσταντίνος Γεώργιζας.    

Σε δυο μέρη χωρίστηκε η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος επί 16 ώρες έδινε απαντήσεις στα ερωτήματα των ανακριτών διαφθοράς. Στην αρχή της απολογίας του ρωτήθηκε εκτενώς για τα εξοπλιστικά προγράμματα και ιδίως για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού η οποία φέρεται να προκάλεσε ζημιά 400 εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο. Στο δεύτερο σκέλος κλήθηκε να δικαιολογήσει τις ύποπτες ροές 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο έλαβε ως δώρο για να προωθήσει την επίμαχη σύμβαση. Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολουθεί και η συζυγός του, η οποία επίσης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απολογείται από τις 2 μ.μ. 

Μόλις ολοκληρωθούν οι απολογίες, οι δυο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτές διαφθοράς θα πραγματοποιήσουν διάσκεψη και θα αποφασίσουν αν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου θα προφυλακιστούν ή όχι. Τότε θα φανεί και κατά πόσο με τις μαραθώνιες απολογίες τους έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top