Αποκάλυψη Star: Για τα μυστικά κονδύλια η κόντρα Κοτζιά - Καμμένου!

Πώς οδηγήθηκαν σε ανεξέλεγκτη σύγκρουση στο Υπουργικό Συμβούλιο

Αποκλειστικές πληροφορίες για το πώς μετατράπηκε σε ανεξέλεγκτη η σύγκρουση μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Η πραγματική αιτία της κόντρας, πέραν της γνωστής εδώ και καιρό διαφωνίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν όμως τα μυστικά  κονδύλια. Προς το τέλος της συνεδρίασης και αφού οι δύο υπουργοί διαπληκτίζονταν επί 15 λεπτά, ο κ. Κοτζιάς έθεσε το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων, επισημαίνοντας ότι ο έλεγχός τους πρέπει να πάει στη Βουλή, εννοώντας και δείχνοντας τον κ. Καμμένο, σχετικά με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Άμυνας.  

  Τσίπρας: Γιατί αποδέχθηκα την παραίτηση Κοτζιά   

Για αποφάσεις που θα φέρουν ραγδαίες εξελίξεις προειδοποιεί ο Κοτζιάς!\

Είχε παραιτηθεί και τον Ιούνιο ο Κοτζιάς!

Ο κ. Καμμένος όμως απάντησε  με επίθεση στον κ. Κοτζιά για το ίδιο ζήτημα, κατηγορώντας ευθέως τον Υπουργό Εξωτερικών ότι από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου του έδωσε 19 εκ ευρώ σε διεθνή ΜΜΕ για  τη Συμφωνία των Πρεσπών και «για να βρίζουν τον υπουργό Άμυνας»!  

Σε αυτή την επίθεση ο Υπουργός Εξωτερικών θεώρησε ότι  δεν τον κάλυψε ο πρωθυπουργός (όπως και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί)  και για αυτό οργισμένος αποχώρησε από το Υπουργικό Συμβούλιο και πήγε στον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας τον οποίο και ενημέρωσε για την πρόθεσή του να παραιτηθεί, όπως και έπραξε επισήμως στις 2 μ.μ. της Τετάρτης.    

Ο κ. Κοτζιάς δηλώνει στους στενούς του συνεργάτες ότι «ο Τσίπρας υπέκυψε στον λαϊκιστή Καμμένο και με έβαλε στο ίδιο τσουβάλι», ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το επεισόδιο να ήταν προσχεδιασμένο. 

Όπως κατέληξε η Κ. Μακρή, σε αυτή τη φάση   νίκησε  ο κ. Καμμένος. Το θέμα είναι όμως πώς  θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα,  στελέχη του οποίου «πετροβολούσαν»  επί ένα 48ωρο στην Κεντρική Επιτροπή τον υπουργό Άμυνας…     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top