Τσίπρας: Γιατί αποδέχθηκα την παραίτηση Κοτζιά

"Δε θα ανεχθώ καμία διγλωσσία" το μήνυμα που έστειλε

Η κυβέρνηση συνεχίζει με τις ίδιες προτεραιότητες την πολιτική της στο ζήτημα των Σκοπίων κατέστησε σαφές ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο, μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και πριν αναχωρήσει ο ίδιος για τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε  

«Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά και ειλικρινά για την πολύτιμη συμβολή του στην αναβαθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας και τη συμβολή στην κοινή προσπάθεια. Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών το επόμενο διάστημα και την ευθύνη του δίνοντας ένα μήνυμα ότι η επιλογή αυτή σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών που αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας.

Η απόφασή μου να αποδεχτώ την παραίτηση και να αναλάβω το υπουργείο είναι μια απόφαση με πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Σηματοδοτεί την απόφαση μου να μην ανεχτώ καμία διγλωσσία και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και να μην αποδεχτώ συνειδητά και ασυνείδητα, εν προκειμένω ασυνείδητα, να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας στην έξοδο από τα μνημόνια.

Θέλω να στείλω και μήνυμα στους γείτονες μας που αυτές τις μέρες έχουν τις δικές τους διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουν στη Συνταγματική Αλλαγή. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και θάρρος γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί την ένταξη της σε οποιοδήποτε οργανισμό με τη  συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια και η κυβέρνηση μου θα κάνει αυτό που πρέπει κι αυτό που ορίζουν οι διεθνείς της υποχρεώσεις».

 Δεκτή έκανε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ο Αλέξης Τσίπρας     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top