Καμίνης στη Γεροβασίλη: Κατακλύσθηκε από χρήστες ναρκωτικών το κέντρο

«Μετακόμισε» το πρόβλημα από το Πεδίον του Άρεως

Γεροβασίλη Καμίνης

Θέματα αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Όλγα Γεροβασίλη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου, που στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γειτονιές. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων έθεσε το πρόβλημα της δημόσιας εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών, ως ενός ζητήματος που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, όχι μόνο κατασταλτικού, ή αποσπασματικού χαρακτήρα και ανέφερε ως παράδειγμα ότι η πρόσφατη παρέμβαση στο Πεδίον του Άρεως, ανακούφισε μεν την περιοχή αλλά μετέφερε το πρόβλημα σε γειτονικές περιοχές. 

Για την περαιτέρω συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του δήμου Αθηναίων συμφωνήθηκαν:

- Η ενίσχυση της εμφανούς Αστυνόμευσης και η συνεργασία με το δήμο για εντονότερη παρουσία σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ως αποτρεπτικού παράγοντα της παραβατικότητας.

- Τεχνική συνάντηση μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ και του δήμου εντός της ερχόμενης εβδομάδας και επικαιροποίηση του εν ισχύι μεταξύ τους μνημονίου συνεργασίας.

- Ανάληψη πρωτοβουλίας για συνέργειες με συναρμόδια υπουργεία στο ζήτημα των ναρκωτικών.

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος  Αριστείδης Ανδρικόπουλος
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top