Μαζί με τον γιο του ψήφισε ο Ζάεφ: Καλώ όλους τους «Μακεδόνες» στις κάλπες

Ντιμιτρόφ: Μεγάλη ευκαιρία το δημοψήφισμα – Χαμηλή ακόμη η προσέλευση

Μαζί με τον γιο του, Ντούσκο, ψήφισε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, για το ιστορικό δημοψήφισμα αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στην πόλη στην πόλη Στρούμιτσα, ο Ζάεφ, ο οποίος συνοδευόταν και από τη συζυγό του, δήλωσε αισιόδοξος για ένα ισχυρό αποτέλεσμα που «θα αποδείξει πως οι “Μακεδόνες” είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Άνοιξαν οι κάλπες – Η αποχή θα κρίνει τα πάντα

«Καλώ όλους να προσέλθουν στις κάλπες  και να πάρουν αυτή τη σοβαρή απόφαση για το μέλλον της χώρας, για τις γενιές του μέλλοντος» πρόσθεσε.

Νωρίς το πρωί ψήφισε και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπιανών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Οι πολιτικοί μιλήσαμε και αναλύσαμε τις θέσεις μας. Σήμερα μιλούν οι πολίτες. Και οι πολίτες μιλούν όταν ψηφίζουν. Ελπίζω ότι θα είναι μια ήρεμη δημοκρατική διαδικασία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτό το δημοψήφισμα για να επιλέξουν οι πολίτες να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά, προς την ΕΕ, το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ.

O Νικολά Ντιμιτρόφ ψηφίζει στο δημοψήφισμα των Σκοπίων

Επί του παρόντος, πάντως, η προσέλευση είναι αρκετά χαμηλή και δείχνει ότι δύσκολα θα επιτευχτεί ο στόχος της συμμετοχής του 50% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, τις δύο πρώτες ώρες της ψηφοφορίας (από τις 8.00 ώρα Ελλάδας, που άνοιξαν οι κάλπες, έως τις 10.00), το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 2,45%.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top