Ετοιμάζονται για δημοψήφισμα τα Σκόπια – Εκλογές στην Ελλάδα ζητά η ΝΔ

Ζάεφ σε Σκοπιανούς: Την Κυριακή καλείστε να λάβετε μία ιστορική απόφαση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το δημοψήφισμα στα Σκόπια σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι εκστρατείες του «ναι» και του «όχι» έχουν ολοκληρωθεί από το βράδυ της Πέμπτης και πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι η προσέλευση, η οποία θα πρέπει να ξεπεράσει το 50% των ψηφοφόρων για να θεωρείται έγκυρο.

«Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» και την Ελληνική Δημοκρατία;» θα είναι το ακριβές ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες της γειτονικής χώρας.

«Την Κυριακή καλείστε να λάβετε μία ιστορική απόφαση. Πρέπει να κάνετε την επιλογή σας. Δεν πρόκειται για επιλογή μεταξύ των κομμάτων. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά το μέλλον σας, το μέλλον των παιδιών σας. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά το μέλλον της αγαπημένης μας Μακεδονίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, την Πέμπτη σε μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό του μήνυμα.

«Ως πολίτης, έχω λάβει την απόφασή μου: στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα πάω να ψηφίσω», δήλωσε, εξάλλου ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ κατά την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτηρίζοντας «ιστορική αυτοκτονία» την υπερψήφιση της Συμφωνίας.

«Εκλογές τώρα» για να μπλοκάρει η Συμφωνία των Πρεσπών ζητά η ΝΔ

Τη δέσμευση της ΝΔ ότι δε θα κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια επανέλαβε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε την εθνική ταυτότητα στους γείτονες.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε, μιλώντας στον Σκάι, πως η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν πρέπει να φτάσει στην ελληνική Βουλή.

«Γι' αυτό ζητάμε εκλογές. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου σε αυτή την εθνικά επιζήμια υπόθεση. Λυπάμαι που βλέπω ότι εάν επικυρωθεί και η αλλαγή Συντάγματος στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με αυτά που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας, οι ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων θα είναι μάλλον μη αναστρέψιμες» τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top