Η ΝΔ "καρφώνει" Τσίπρα και Τσακαλώτο για τους 70άρηδες - Τι απαντά ο ΥΠΟΙΚ

"Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δε θα βρίσκονται πια εδώ" είπε σε ομιλία

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών για το ζήτημα των συντάξεων, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της.

Αφορμή στάθηκε η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Λονδίνο, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δε θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δε θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

ΝΔ: Την ευχή που έδωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό ο ΥΠΟΙΚ»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:
 
«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών. 
 
Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι “δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”.
 
Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

Η απάντηση Τσακαλώτου: «O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό»

«O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό.

Το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν  θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019.  Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ.

Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της. 

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών για τις συντάξεις»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top