Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Οριακά μπροστά το «ναι» - Όλα είναι ανοικτά

Μόλις 1 στους 3 Σλαβομακεδόνες εγκρίνει τη συμφωνία – Σαρωτικά υπέρ οι Αλβα

O Ζόραν Ζάεφ σε καμπάνια για το δημοψήφισμα

Οριακές είναι ο ισορροπίες στην κοινή γνώμη των Σκοπίων, αναφορικά με το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της σκοπιανής ιστοσελίδας Mkd.mk, η οποία έγινε σε σύνολο 1.200 πολιτών, το «ναι» είναι ελάχιστα μπροστά στις απαντήσεις με 51,1%, ενώ το «όχι» για τη συμφωνία συγκεντρώνει το 48,9% των απαντήσεων.

Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Οριακά μπροστά το "ναι"

Σαρωτικά υπέρ της συμφωνίας είναι οι Αλβανοί των Σκοπίων, με το 95% να την αποδέχεται, ενώ μόνο το 33,5% των Σλαβομακεδόνων λέει «ναι».

Ουάσινγκτον εναντίον Μόσχας: Προσπαθούν να επηρεάσουν το δημοψήφισμα

Για μεταφορά ρωσικών χρημάτων στα Σκόπια, με σκοπό τον επηρεασμό της κοινής γνώμης ενόψει του δημοψηφίσματος, έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

«Έχουν μεταφέρει χρήματα και διεξάγουν επίσης καμπάνιες επηρεασμού της κοινής γνώμης. Πρέπει να αφήσουμε τους “Μακεδόνες” να αποφασίσουν μόνοι τους» είπε ο Μάτις στους δημοσιογράφους που ταξίδεψαν μαζί του στα Σκόπια.

Ζάεφ:  Δεν υπάρχουν στοιχεία για ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ωστόσο δε συμμερίστηκε τις αμερικανικές καταγγελίες περί ρωσικής ανάμειξης και θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του.

«Δεν έχω κανένα στοιχείο ένδειξη για ρωσική ανάμειξη. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της "Μακεδονίας" και δεν έχει κάτι εναντίον της ενσωμάτωσής μας στην ΕΕ. Είναι ωστόσο αντίθετη στη εισδοχή μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε πολύ ανοιχτά. Εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι για εμάς δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την πλήρη εισδοχή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Θέλουμε να οικοδομήσουμε σχέσεις φιλίας με όλες τις χώρες όπως και με την Ρωσία», ανέφερε ο κ. Ζάεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top