Η ανάρτηση του Πολάκη για Συνολάκη και Μάτι που προκάλεσε «σεισμό»

Το σχόλιο από Μητσοτάκη και η νέα δήλωση του αναπληρωτή υπουργού

Ο Παύλος Πολάκης και ο Κώστας Συνολάκης

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στον απόηχο της κίνησης του Παύλου Πολάκη να δώσει στη δημοσιότητα τη διεύθυνση του Κώστα Συνολάκη, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης του για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Μετά το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ, κατόπιν αιτήματος του οποίου έγινε η μελέτη, για «φασιστική» ενέργεια από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο κ. Πολάκης απάντησε στον κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «τυμβωρυχία πάνω στους νεκρούς στο Μάτι». 

Πώς ξεκίνησαν όλα

Την περασμένη Πέμπτη ο Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης παρουσίασε στο κοινό τα αποτελέσματα της μελέτης του για την πυρκαγιά στο Μάτι, στην ειδική εκδήλωση της ΝΔ στη Ραφήνα. 

«Έσπασε» ο Συνολάκης για το κορίτσι που σκοτώθηκε στο Mάτι

Το βασικό συμπέρασμα ήταν πως έπρεπε και μπορούσε να γίνει εγκαίρως η εκκένωση στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά με τα πόδια.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Συνολάκη

«Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω από το σπίτι σας στη Μανούσου Κούνδουρου 19 από τα φυτά και τις κρεβατίνες σας γιατί κινδυνεύετε από ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βροχής ή από φωτιά σε περίπτωση ζέστης. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξέρω αν θα προλάβετε να εκκενώσετε το σπίτι σας σε 30-55 λεπτά...», είχε γράψει ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του, την οποία συνόδεψε με τρεις φωτογραφίες.

Η κίνηση αυτή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, να δώσει στη δημοσιότητα τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στο διαδίκτυο.

«Ζήτησα από τον κ. Συνολάκη να κάνει μία έρευνα για το τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει εκείνο το βράδυ. Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης, να βγάλει στο διαδίκτυο την διεύθυνση του κ. Συνολάκη δεν είναι ακροδεξιό. Είναι φασιστικό», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση για το Μάτι.

Ο ίδιος ο κ. Συνολάκης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως «αυτού του είδους οι απειλές η εκφοβιστική συμπεριφορά δεν αρμόζει σε κανέναν πολιτικό» και πρόσθεσε πως «ο κ. Πολάκης δεν έχει καταλάβει ότι δεν είμαι πολιτικός αλλά επιστήμονας».

«Αναπληρωτής υπουργός στοχοποιεί επιστήμονα και δημοσιοποιεί τη διεύθυνση του σπιτιού του. Εκτός από ποινικό αδίκημα, κορυφαίο δείγμα φασιστικής νοοτροπίας. Μετά τον "φωτογράφο" θα στείλουν και τάγματα εφόδου;», αναρωτήθηκε εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Η νέα ανάρτηση του Πολάκη

Ο κ. Πολάκης επανήλθε στο ζήτημα με μια μακροσκελή ανάρτηση, με την οποία απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περί φασιστικής ενέργειας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι δεν παραβίασε κανένα προσωπικό δεδομένο καθώς - όπως ισχυρίστηκε - η διεύθυνση του κ. Συνολάκη υπάρχει και στον Χρυσό Οδηγό, ενώ μίλησε για «κατά παραγγελία» μελέτες και για «κατευθυνόμενα συμπεράσματα».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «τυμβωρυχία πάνω στους νεκρούς στο Μάτι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top