Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το σχέδιό του για την πορεία της χώρας στη νέα εποχή

Φορολογικές ελαφρύνσεις σε πολλαπλά κοινωνικά επίπεδα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 30% για όλους, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, διατήρηση της εθνικής σύνταξης, ρύθμιση των κόκκινων δανείων και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος είναι ορισμένες από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης  παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την πορεία της χώρας στη νέα εποχή. 

Με το βλέμμα στραμμένο σε μια νέα πορεία για τη χώρα και κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε» ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για Μείωση του ΕΝΦΙΑ  30% για όλους μέσα στα πρώτα 2 χρόνια.

Ακόμα, δεσμεύτηκε για μειώσεις εισφορών στην κύρια σύνταξη στο 15 % από 20 % που είναι σήμερα σε ορίζοντα τετραετίας για όλους τους εργαζόμενους. 

Προειδοποίησε μάλιστα για τους κινδύνους για την οικονομία εάν εξαντληθεί το οικονομικό απόθεμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεφύλαξε ένα δεικτικό σχόλιο για τον πρωθυπουργό αναφορικά με το ασφαλιστικό. Απάντησε όμως και στην κριτική που του ασκείται για την κοστολόγηση των εξαγγελιών του. 

Από το βήμα της ΔΕΘ δεσμεύτηκε για πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης, άρση των capital controls, κατάργηση του κατώτατου μισθού, μείωση του εταιρικού φόρου και  ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top