Πόσο και πότε θα αυξηθεί τελικά ο κατώτατος μισθός

Τι δηλώνει ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας στο Star

Γρίφος παραμένει η αύξηση του κατώτατου μισθού με αποτέλεσμα να αγωνιούν οι εργαζόμενοι. 

Ο κατώτατος μισθός βρίσκεται σήμερα στα 586 ευρώ μικτά, δηλαδή 492 καθαρά, ενώ περίπου 200.000 νέοι έως 25 ετών παίρνουν 430 ευρώ καθαρά, δηλαδή τον υποκατώτατο.  

ΕΝΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια πόσο θα αυξηθεί. Η κυβέρνηση επιδιώκει 4% με 5%, δηλαδή περίπου 30 ευρώ. Οι εργοδότες λένε πως  η αύξηση πρέπει να είναι ανάλογη με την παραγωγικότητα, δηλαδή γύρω στο 1%. Σε πόσα ευρώ μεταφράζεται αυτό; Ούτε σε 6 ευρώ

ΣΕΒ: "ΜΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΘΑ ΟΞΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Σύμφωνα με τους εργοδότες, όπως δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΣΕΒ  Μιχάλης Μασουράκης, «μία υπερβολική αύξηση του κατώτατου μισθού θα βλάψει τις συνθήκες απασχόλησης των ανθρώπων που πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό και μπορεί να οξύνει το πρόβλημα της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας που υπάρχει σήμερα».  

O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ STAR

O Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης δηλώνει στο Star για το ίδιο ζήτημα: «Δεν μπορεί ο κάθε ένας τυχαίος να αμολάει ένα νούμερο, και το λέω έτσι, το οποίο να είναι αυτό το οποίο αντέχει. Πώς το έχει μετρήσει αυτό; Υπάρχει νομοθετημένη διαδικασία και  με επιστημονικό τρόπο θα διαπιστώσουμε τι πραγματικά αντέχει η αγορά». 

Γ.Γ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ STAR: "ΤΟ 2019 ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ- ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟ

Πότε θα γίνουν όλα αυτά; «Η κατεύθυνσή μας είναι το 2019 να ξημερώσει με νέο κατώτατο μισθό, χωρίς υποκατώτατο βεβαίως» δηλώνει στο Star o κ. Νεφελούδης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top