Τι είπαν οι κάτοικοι στο Μάτι για τη συνάντηση με τον Τσίπρα στο star.gr

Τα παράπονα στον πρωθυπουργό και οι απαντήσεις

Τις λεπτομέρειες από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Μάτι Αττικής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ημερών από την καταστροφική πυρκαγιά, περιέγραψαν στο star.gr κάτοικοι της περιοχής  που συμμετείχαν σε αυτήν  και είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, όπως ανέφεραν,  έγινε μέσα σε καλό αλλά φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα ήδη γίνονται για την αποκατάσταση της περιοχής και την ενίσχυση των πληγέντων, με τους κατοίκους να παραδέχονται ότι γίνονται κάποια πράγματα, αλλά όχι όμως με την επιθυμητή ταχύτητα.   

To πρώτο ζήτημα που έθεσαν οι κάτοικοι ήταν αυτό της ασφάλειας, ώστε να μην υπάρξουν άλλα φαινόμενα «πλιάτσικου». Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή, η οποία θα συνεχιστεί και τους χειμερινούς μήνες, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επιθυμεί μέχρι του χρόνου τον Ιούνιο ο οικισμός να έχει επιστρέψει στην κανονική ζωή.  

Ειδική αναφορά έγινε στους εγκαυματίες, στο ότι υπήρχαν μέχρι πριν λίγες ημέρες έξι τραυματίες  στα νοσοκομεία για τους οποίους δεν είχε ενδιαφερθεί κανείς, αλλά και στην αβεβαιότητα σχετικά με την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, κάποιοι από αυτούς πληρώνουν από την τσέπη τους για τα φάρμακα, με τον κ. Τσίπρα να δεσμεύεται ότι θα ρυθμίσει το ζήτημα.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι κάτοικοι έθεσαν και τα προβλήματα σίτισης και στέγασης για τους πυρόπληκτους. Όπως επισήμαναν αρκετοί φιλοξενήθηκαν στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, αλλά πλέον τους ζητείται ποσό 7 ευρώ ημερησίως για τη σίτιση.

Διαμαρτυρήθηκαν ακόμη για τους αργούς ρυθμούς και τη μεγάλη γραφειοκρατία όσον αφορά στις επαφές τους με το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, προβλήματα τα οποία ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα τα λύσει. 

Ειδική αναφορά έγινε στα δημοτικά τέλη και στους άλλους φόρους και τέλη που καταβάλλονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Όπως είπαν στον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος της περιοχής τους είχε πληροφορήσει ότι δεν θα πλήρωναν δημοτικά τέλη κλπ, αλλά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που τους ήρθαν οι επιβαρύνσεις αυτές περιλαμβάνονται κανονικά, όπως και η εισφορά για την ΕΡΤ, παρότι αρκετοί από αυτούς δεν έχουν - ή δεν είχαν μέχρι πριν λίγες ημέρες -  καν ρεύμα.  Παραπονέθηκαν ακόμα ότι δεν υπάρχει δημόσιος φωτισμός παρά μόνο σε κεντρικά σημεία, με αποτέλεσμα αρκετοί να φοβούνται να κυκλοφορήσουν.      

Οι κάτοικοι προγραμματίζουν ήδη ανοιχτή συγκέντρωση στις 12 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο Μάτι, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν.                           
        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top