Τσίπρας: Το Μάτι δε θα ξεχαστεί – Στοίχημα η αναγέννησή του

Ζήτησε από τους κατοίκους να πουν ποια έργα προχωρούν

Πρώτη δημοσίευση 13:39

«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δε θα ξεχαστεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε επιτροπές κατοίκων στο Μάτι, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός είπε το είναι «ένα στοίχημα το να αναγεννηθεί το Μάτι», ενώ υπογράμμισε πως το κρίσιμο ζήτημα από εδώ και πέρα είναι «να δούμε πως θα διασφαλίσουμε τις ομαλές συνθήκες για την παραμονή των ανθρώπων που μένουν εδώ μόνιμα».

Στο Μάτι ο Τσίπρας – Για πρώτη φορά στην περιοχή και η Δούρου

«Ήρθα για να δω τις εργασίες που γίνονται αλλά και να ακούσω από εσάς τις άμεσες ανάγκες και τους στόχους, στους οποίους πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε 4 παραμέτρους:

  • Να αντιμετωπίσουμε τις βροχές και πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα
  • Να δώσουμε έμφαση στην αστυνόμευση στην περιοχή 
  • Να προχωρήσει η διαδικασία των κατεδαφίσεων και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απομάκρυνσης των υλικών αμιάντου από τα καμένα, που είναι σε εξέλιξη
  • Να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή

Μάτι: Συναντήθηκε με επιτροπές κατοίκων ο Τσίπρας

Στο πλαίσιο του τελευταίου είπε πως στο Μάτι υπάρχει μια σημαντική στρέβλωση καθώς «έχουμε μια περιοχή που η μισή ανήκει σε έναν δήμο και η άλλη μισή σε έναν άλλον» και ζήτησε, μέχρι να λυθεί νομοθετικά το ζήτημα, συνεργασία ανάμεσα στους δύο δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από πολίτες και για το θέμα των καθυστερήσεων που έχουν παρατηρηθεί σε καταβολή κάποιων επιδομάτων στους πυρόπληκτους, λέγοντας πως στις αιτήσεις για το βασικό ποσό του επιδόματος των 5.000 ευρώ, υπάρχει ένα ποσοστό 25% που δεν έχει ακόμα διεκπεραιωθεί εξαιτίας γραφειοκρατικών λόγων, π.χ. πολλαπλών ιδιοκτησιών ή λάθους στις αιτήσεις.

Το μαρτυρικό Μάτι για δεύτερη φορά επισκέφτηκε ο Τσίπρας

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ποιότητας του αέρα και του εδάφους, ζήτημα το οποίο του είχαν θέσει οι κάτοικοι στη συνάντηση που είχε μαζί τους στις 6 Αυγούστου, λέγοντας πως «η κινητοποίηση ήταν άμεση και μετά από τέσσερις ημέρες ήρθαν τα συνεργεία εδώ και άρχισαν τις μετρήσεις».

ΝΔ: Μια ακόμη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση

Για «μία ακόμη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι.

Η Πειραιώς επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας θέλησε να ξεπλύνει τις ενοχές του «με ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους» και τονίζει πως ό,τι κι αν κάνει το Μάτι «θα είναι η ταυτότητα της καταστροφικής ανεπάρκειας και του απάνθρωπου κυνισμού του».

Αλαλούμ με τις δύο συντάξεις στους πυρόπληκτους

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«42 ημέρες από την εθνική τραγωδία, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Όχι για να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητα της Κυβέρνησής του που οδήγησε σε 98 νεκρούς και στην ερήμωση μιας περιοχής. Αλλά για να κρύψει και πάλι τις ευθύνες του σε μία ακόμη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση, ανάλογη εκείνης της τραγικής νύχτας. Περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες και μεταφερόμενους κομπάρσους, θέλησε να ξεπλύνει τις ενοχές του, με ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους. 
 
Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα: Το Μάτι είναι και θα είναι η ταυτότητα της καταστροφικής ανεπάρκειας και του απάνθρωπου κυνισμού του
».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top