Στο Μάτι ο Τσίπρας – Για πρώτη φορά στην περιοχή και η Δούρου

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών

Στο Μάτι βρίσκεται από το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές.

Το παρών δίνουν και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία επισκέπτεται την περιοχή για πρώτη φορά 42 μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη, Αλέκος Φλαμπουράρης αλλά και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει αποδοθεί το ποσό των 6,54 εκατομμυρίων ευρώ σε 2.647 δικαιούχους για τα επιδόματα άμεσων βιοτικών αναγκών (586,94 ευρώ) και σε 1.112 δικαιούχους για τα επιδόματα απλών επισκευαστικών εργασιών και αντικατάστασης οικοσκευής (έως 5.869,41 ευρώ). 

Μήνυση από οικογένειες θυμάτων 

Ο δικηγόρος Αντώνης Φούσσας θα καταθέσει νέα μήνυση, εκπροσωπώντας οικογένειες θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Μετά την υποβολή της μήνυσης θα συναντήσει τον προϊστάμενο της εισαγγελίας, ο όποιος χειρίζεται την έρευνα για πληροφορίες ως προς την εξέλιξη της.

Είχε προηγηθεί πραγματογνωμοσύνη και αυτοψία στο Μάτι του αντιστραγήτου ε.α. Ανδριανού Γκρουρμπάτση, κατ' εντολήν δύο οικογενειών θυμάτων, με πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ. Φούσσα.

Ο αντιστράτηγος σε ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα ζητά να διενεργηθεί αμέσως Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), λέγοντας πως «η συνεχιζόμενη εκ μέρους σας παράλειψη εντολής διενέργειας ΕΔΕ υποκρύπτει σκοπιμότητα συγκάλυψης ευθυνών των υπαιτίων για την εθνική τραγωδία». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top