Εντονότατη παρουσία των ΗΠΑ με επιχειρηματικούς κολοσσούς στην 83η ΔΕΘ

Μπουτάρη και Τζιτζικώστα συνάντησε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

Τζιτζικώστας , Μπουτάρης

Αισθητή θα κάνουν την παρουσία τους στην 83η ΔΕΘ  οι Αμερικανοί. Όπως ενημέρωσαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα οι Αμερικανοί διπλωμάτες, θα υπάρχει έντονη παρουσία επιχειρηματικών γιγάντων με πολιτική εκπροσώπηση πολύ υψηλού επιπέδου.  

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε την θέλησή του για περαιτέρω ισχυροποίηση των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ , ενώ την  ίδια στιγμή τόνισε τη στρατηγική θέση, της Ελλάδας και ιδιαιτέρως της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τις δυνατότητες για επενδύσεις που παρουσιάζονται.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης πως : «Η 83η ΔΕΘ είναι η πιο σημαντική έκθεση εδώ και δεκαετίες και μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία. Κεντρικός στόχος μας είναι να επιτευχθούν συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικές και αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά και η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ και των αμερικανικών επενδύσεων στην περιοχή μας.

Η χώρα μας και η Κεντρική Μακεδονία παραμένει σταθερή στις ιστορικές, παραδοσιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες εκτός από διαχρονικός σύμμαχος είναι και στρατηγικός εταίρος».

Ο Αμερικανός Πρέσβης  Τζέφρι Πάιατ είδε και τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρη, στον οποίο εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την  ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ενώ έκανε γνωστό πως το αντίστοιχο ίδρυμα στην Ουάσιγκτον δείχνει ενδιαφέρον για συνεργασία. 

Ο Γιάννης Μπουτάρης επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης  με το Αμερικανική ¨Πρεσβεία και με τη σειρά του ο κ. Πάιατ του έκανε δώρο ένα βιβλίο με θέμα τον Έλβις Πρίσλεϊ, προσδίδοντας στον δήμαρχο τον χαρακτηρισμό του "ροκ σταρ". 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top