Η απάντηση Κοντονή στη ΝΔ για τις μεταγωγές Κουφοντίνα – Ξηρού

«Ακροδεξιός κατήφορος»

Κοντονής

Για «ακροδεξιό κατήφορο» εγκαλεί την ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τη θέση που πήρε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός σημείωσε: «Απαραδέκτως ξεκίνησε αυτή η θύελλα, ο στόχος είναι μικροπολιτικός, όπως πάντοτε. Η πολιτική της ΝΔ έχει πάρει έναν ακροδεξιό κατήφορο, αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση από θέσεις αυτού του τύπου και επιπέδου, ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις που είχαν ακουστεί στο παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου, για σχέσεις με την τρομοκρατία, καθοδήγηση της 17Ν κτλ. Έχουμε ένα ξαναζεσταμένο φαΐ, μία επανάληψη».

Θύμισε δε, ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εξαγγείλει από τον Μάιο -κάτι που υλοποιείται- ότι οι φυλακές Κορυδαλλού πρέπει να καταστούν φυλακές υποδίκων, γιατί είναι αδιανόητο να βρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι για σοβαρά αδικήματα σε έναν χώρο φυλακής. Επίσης, είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές κάθε τρεις και λίγο από επαρχιακές φυλακές στο κέντρο για υπόδικους που έχουν δίκες στην Αθήνα (καθώς υπάρχουν ταλαιπωρία, έξοδα και απασχόληση προσωπικού)».

Επέμεινε εξάλλου η Επιτροπή Μεταγωγών είναι το όργανο που παίρνει τις σχετικές αποφάσεις, «αποκλειστικά και κυρίαρχα», και αναρωτήθηκε πώς «είναι δυνατόν να ακούμε αιτιάσεις για αποφάσεις της Επιτροπής Μεταγωγών, λες και τις παίρνει η κυβέρνηση; Είναι τρέλα». Επιπλέον, «όταν ένας κρατούμενος έχει τις προϋποθέσεις να υποβάλει ένα αίτημα και αυτό γίνεται δεκτό από την Επιτροπή Μεταγωγών (όχι την κυβέρνηση) είναι δυνατόν να λέμε ότι το αίτημα για αυτόν τον κρατούμενο δεν θα εξετάζεται; Ότι ο νόμος δεν θα ισχύει; Για οποιονδήποτε που επιλέγουμε εμείς; Τότε, δεν είμαστε κράτος Δικαίου...».

Και ξεκαθάρισε ότι «σήμερα δεν υπάρχουν ούτε "κολαστήρια" Γ΄ Τύπου ούτε "φυλακές πολυτελείας". Έχουμε καταστήματα κράτησης για όλους όσοι εκτίουν εκεί την ποινή που επέβαλαν τα δικαστήρια».

Στη γενική πολιτική ατζέντα, ο Στ. Κοντονής είπε για την ΝΔ «έχουν ...ξεφύγει εντελώς οι άνθρωποι και δυστυχώς αυτή την πορεία ακολουθεί, ως δεκανίκι της Δεξιάς και το ΠΑΣΟΚ, το είδαμε και στο “ ψευτοSMS” (...) στοιχίζονται πίσω από τον Μητσοτάκη και αυτού του τύπου τη ρητορεία και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δυστυχώς».

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο «Κόκκινο», «αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έβλεπε κυβερνητικές συνεργασίες με τον Σαμαρά και τέτοιον κατήφορο, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε (...) εδώ δεν έχουμε μία κεντροαριστερά, όπως θέλει να βαφτίζεται, αλλά μία ιδιότυπη κεντροδεξιά, που πολιτικά είναι απολύτως ταυτισμένη με την ΝΔ και μάλιστα με αυτή την ΝΔ», όπως τόνισε.

Κλείνοντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι πολύ σωστά έπραξε ο πρωθυπουργός και έδωσε συγχαρητήρια στην αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, προσθέτοντας ότι «οι αντιδράσεις με εξέπληξαν δυσάρεστα. Η Αριστερά πάντα με τη δύναμη των ιδεών της και με την εμπιστοσύνη στις ιδέες της δεν χάρισε ποτέ κανένα νέο άνθρωπο στους νεοναζί και στους φασίστες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top