Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους: Κρίσιμοι οι πρώτοι μήνες μετά την έξοδο

Τα βασικά μηνύματα της έκθεσης για το β' τρίμηνο

Βουλή των Ελλήνων

Κρίσιμο χαρακτηρίζει το διάστημα που θα ακολουθήσει το τέλος του προγράμματος το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, της Βουλής. 

Στην έκθεση για το β΄τρίμηνο  το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους ζητά να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, να μην υποκύψει η κυβέρνηση σε πολιτικές πιέσεις και αντιτίθεται στο ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού, αποφεύγοντας πάντως να τοποθετηθεί στο ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις. 

Τα βασικά μηνύματα που προκύπτουν από την έκθεση είναι: 

1.    Oι πρώτοι μήνες που θα ακολουθήσουν την έξοδο από το πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι καθώς τα μηνύματα που θα στείλει η κυβέρνηση θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία της εγχώριας οικονομικής πολιτικής και κατά συνέπεια το ύψος των επιτοκίων της αγοράς. Συνεπώς θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κίνδυνοι που προέρχονται από τις πολιτικές πιέσεις που θα ασκηθούν για περισσότερο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και επιβράδυνση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων μετά το τέλος του προγράμματος.

2.    Κρατά ουδέτερη στάση στο θέμα των συντάξεων λόγω της πολιτικής βαρύτητας του ζητήματος (καθώς αναμένεται η κυβέρνηση να προσπαθήσει να περιορίσει τουλάχιστον τις περικοπές)

3.    Φρενάρει τις συζητήσεις για τον κατώτατο μισθό (αυξήσεις μόνο όσο η παραγωγικότητα, που παραμένει πολύ χαμηλή)
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top