Μητσοτάκης για φονικές πυρκαγιές:«Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη»

Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου

«Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη. Αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις πυρκαγιές ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν, μην έχετε αμφιβολία» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να αντιληφθεί τι σημαίνει πολιτική ευθύνη, χωρίς ούτε μία παραίτηση.

«Τα πρόσωπα αυτής της τραγωδίας καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους. Δεν ησυχάζουμε. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι ευθύνες να ταυτοποιηθούν και να καταλογιστούν» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ανατεθεί η διερεύνηση των ευθυνών για τις πυρκαγιές σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Ακόμη, πρόσθεσε ότι η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης από πλευράς κυβέρνησης τον κάνει να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει και προσπάθεια συγκάλυψης.

Μιλώντας για τη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής την περασμένη Δευτέρας παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως «όλοι γνώριζαν σε αυτή τη σύσκεψη που μεταδόθηκε ζωντανά ότι υπήρχαν ανθρώπινα θύματα. Ή κανείς δεν το είπε στον πρωθυπουργό ή το ήξεραν όλοι και έπαιξαν ένα άθλιο θέατρο».

«Έχει μεγάλες ευθύνες και η σημερινή κυβέρνηση για τη διαιώνιση του προβλήματος των αυθαιρέτων» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «γενναιόδωρες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων στις οποίες προχώρησε».

«Αυτή η κυβέρνηση κυβερνά πια τέσσερα χρόνια. Κάποτε ο κ.Τσίπρας ήταν απλά νέος και ανεύθυνος. Σήμερα πια είναι καταστροφικός και κυνικός» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top