Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συζήτηση σε ήπιους τόνους

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη νωρίτερα σήμερα ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, στον απόηχο της έντασης στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ., Μαρία Ζαχάροβα, και την έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ και έγινε σε ήπιους τόνους.

Σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο Έλληνας πρέσβης εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για τα αντιρωσικά σχόλια από την Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ρωσία στέλνει νέο μήνυμα: Η Ελλάδα μας απογοήτευσε

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Ρώσος πρέσβης έκανε λόγο για απογοητευτική στάση από την Ελλάδα και μίλησε για υπερβολική αντίδραση από την ελληνική πλευρά.

Και η κυβέρνηση, πάντως, έδειξε χθες διάθεση να ρίξει τους τόνους, αφού μετά την έκτακτη σύσκεψη Τσίπρα – Κοτζιά, πηγές του ΥΠΕΞ χαρακτήρισαν «καλοδεχούμενο» στη χώρα μας τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ακύρωσε την επίσκεψή του για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πηγή: Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top