Σενάρια για βίντεο - ντοκουμέντο με τη δράση των Ρώσων στην Ελλάδα

Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Μόσχας

Με την αναβολή επ΄αόριστον  της προγραμματισμένης επίσκεψης του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα απάντησε η Μόσχα στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών  από την ελληνική κυβέρνηση. Μεταξύ των δυο κυβερνήσεων επικρατεί ψυχροπολεμικό κλίμα και όλοι αναμένουν αν θα υπάρξουν κι άλλα αντίποινα από το Κρεμλίνο.

Τα κακά μαντάτα από τη Μόσχα ήρθαν από το πρακτορείο Tass.

 «Η χρονική στιγμή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο δεν είναι πλέον κατάλληλη. Θα ακολουθήσουν αντίποινα» δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα. 

Αμέσως μετά ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ενώ πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν σκωπτικά ότι ο ίδιος ο Λαβρόφ ζήτησε την επίσκεψη και ειναι είναι πάντα καλοδεχούμενος.

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Η κυβέρνηση  όμως έχει κι άλλο πονοκέφαλο. Τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται μέσα στο κατακαλόκαιρο. Στη Σπάρτη έγινε μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία.

Με φόντο τις κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό, Αθήνα και Μόσχα ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί. Η εκπρόσωπος του Λαβρόφ απειλεί με αντίποινα στις απελάσεις των Ρώσων διπλωμάτων  και αφήνει υπαινιγμούς για τον τουρισμό.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Η Αθήνα ενοχλήθηκε σφόδρα και χαρακτήρισε ασέβεια  τους υπαινιγμούς της Μόσχας ότι οι  Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν με εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Διαμηνύει μάλιστα ότι έχει αποδείξεις για την προσπάθεια τους, μέσω χρηματισμών, να τροφοδοτήσουν αντιδράσεις  κατά τις συμφωνίας των Πρεσπών. 

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για βίντεο με την δράση των Ρώσων διπλωματών στη Βόρεια Ελλάδα.  «Όσον αφορά το βίντεο , πιστεύω ότι πρέπει να το δούμε, διοτι δεν το έχω δει. Δεν έχω ιδέα τι μου λέτε» απάντησε η εκπρόσωπος του υπουργείου  Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα  σε σχετική ερώτηση.  

«Συγκεκριμένα στοιχεία έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση και το υπουργείο εξωτερικών και τα οποία επέβαλαν την απέλαση των  Ρώσων διπλωματών. Ήταν μια πράξη ασεβής» δήλωσε για το ίδιο θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, στον Σκάι.  

"ΜΑΖΕΥΕΙ" Ο Ζ.ΖΑΕΦ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ  ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ο  Ζάεφ όμως  κάνει πίσω και μαζεύει τις καταγγελίες για χρηματισμό ακραίων στοιχείων από Έλληνες επιχειρηματίες επιρροής της Μόσχας. 
«Αυτές οι δηλώσεις έγιναν από ανθρώπους μετά τις επιθέσεις σε αστυνομικούς έξω από το κοινοβούλιο. Αναφέρθηκα σε αυτές προκειμένου να στείλω το μήνυμα ότι πρέπει να οικοδομηθεί η φιλία και όχι να δημιουργηθεί πεδίο εχθρότητας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας. 

Στα Σκόπια γίνονται αλλεπάλληλα συμβούλια αρχηγών  γιατί ο Ζάεφ θέλει να περάσει  το εξής ερώτημα στο  δημοψήφισμα: "Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;"
Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση,  στα Σκόπια το 54,1 % των ερωτηθέντων τάσσεται κατα της συμφωνίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top