Συναίνεση και θετική απάντηση στο δημοψήφισμα ζητά η ΕΕ από τα Σκόπια

Καταγγελίες για fake υπογραφές στην Ελλάδα για ψήφισμα υπέρ της Συμφωνίας

Συναίνεση απο πολιτικούς και πολίτες στα Σκόπια και θετική απάντηση στο δημοψήφισμα ζητά  η Ευρωπαϊκή Ένωση για να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις τον Ιούνιο του 2019.

Στην Αθήνα, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών υπογράφουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Ο  γνωστός συνθέτης Νότης Μαυρουδής είναι ανάμεσα στους 300 και πλέον ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που υπογράφουν το κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Δίπλα στο  Νότη Μαυρουδή υπογράφουν καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο  Πάνος Σκουρολιάκος, η Αννα Βαγενά και ο Βασίλης Βασιλικός.

H  Νένα Βενετσάνου ωστόσο  κατήγγειλε ότι δεν έβαλε ποτέ  την υπογραφή της στο κείμενο, όπως και η Λένα Αλκαίου και ο ζωγράφος Κυριάκος Κατζουράκης, ενώ υπάρχοπυν κι άλλοι που δεν θέλόυν να δημοσιοποιήσουν την ενόχληση τους. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχει στην πρωτοβουλία συλλοογής υπογραφών ζήτησε συγνώμη. «Ζητούμε συγγνώμη για αυτό το λάθος και δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή πρόθεση εκ μέρους μας» δήλωσε πάντως ο Άγγελος Μανταδάκης, μέλος της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών. 

ΤΑ ΕΨΑΛΛΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Δεν λείπουν και τα μεμονωμένα περιστατικά με πολίτες να διαμαρτύρονται ενώπιον υπουργών όπως έγινε στη Λάρισα με τον υφυπουργό οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα 

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΧΑΝ

Στα Σκόπια ο Επίτροπος Χαν διαμήνυσε ότι η πόρτα της Ευρώπης ειναι ορθάνοιχτη αρκεί να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να κερδίσει το «ναι» στο δημοψήφισμα. «Συγκαλούμε συμβούλιο αρχηγών την Τετάρτη το απόγευμα  για να επισπεύσουμε τις προετοιμασίες της "Μακεδονίας" για το επερχόμενο δημοψήφισμα» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top