Όλα τα σενάρια για φοροελαφρύνσεις που εξέτασε το Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ

Στη ΔΕΘ θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Η μεταμνημονιακή εποχή και οι παροχές στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των στελεχών που συμμετείχαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Οι συναντήσεις στο Χίλτον τελείωσαν. Αν τα μεγέθη συνεχίσουν την ελπιδοφόρα πορεία, σύντομα οι πολίτες θα αντιληφθούν την αλλαγή» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκη    

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για υπέρβαση 800 εκ. ευρω που θα κατευθυνθεί σε φοροελαφρύνσεις. Στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται όλα τα σενάρια:

*Για μείωση της κλίμακας στο φόρο εισοδήματος από το 22 στο 20%
*Μείωση του ΕΝΦΙΑ 
*Μείωση ασφαλιστικών εισφορών
για τους ελεύθερους επαγγελματίες

ΣΤΗ ΔΕΘ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 

«Είναι πολιτική απόφαση. Στη ΔΕΘ θα γίνουν ανακοινώσεις για το που θα κατανεμηθούν αυτά τα 750 - 800 εκ ευρώ» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. 

Εφόσον υπάρξει πλεόνασμα το 2018 θα δοθεί και κοινωνικό μέρισμα. Κάπου εκεί όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Γιατί τον Ιούνιο το υπερπλεόνασμα εξανεμίστηκε. Από 1,5 δις τον  Μάιο  συρρικνώθηκε στα 617 εκ. ευρώ. Η μείωση δηλαδή άγγιξε το 60 %. 

Σε μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.  

ΣΦΙΓΓΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρωθυπουργό και για φλέγον θέμα της πρόωρης κάλπες, με τον πρωθυπουργό να είναι «σφίγγα».  «Θα πάτε σε εκλογές;» ρώτησαν συγκεκριμένα τον κ. Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να απαντά ευχόμενος  «καλές διακοπές»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top