Nέες αποκαλύψεις για «χορό των κατασκόπων» στο Σκοπιανό

Ποιον επιχειρηματία φωτογραφίζουν σαν υποκινητή των αντιδράσεων

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον πόλεμο των κατασκόπων με επίκεντρο  την Ελλάδα και τα Σκόπια. Το  Παγκόσμιο Δίκτυο Δημοσιογράφων για τη Διαφάνεια,  αποκαλύπτει τον επιχειρηματία  που  χρηματοδοτούσε ακραίες οργανώσεις και χούλιγκανς στα Σκόπια, για να ανατρέψουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Οι «κομίτι»,(δηλαδή «κομιτατζήδες»),  οι  χούλιγκανς  της Βαρντάρ Σκοπίων, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα πρωταγωνίστησαν  στα επεισόδια   τον Ιούνιο, πληρωμένοι από επιχειρηματικά συμφέροντα,  ώστε να τορπιλίσουν  την συμφωνία των  Πρεσπών.

ΡΩΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

Το παγκόσμιο δίκτυο δημοσιογράφων για την διαφάνεια, πίσω από τις  ταραχές,  βλέπει  τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη,   ο οποίος μαζί με τον Ρώσο  μεγιστάνα Σεργκέϊ Σαμσονένκο,  ιδιοκτήτη της  Βαρντάρ,  χρηματοδότησαν  με 300.000 δολάρια,  τους  βίαιους χούλιγκανς.  Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι επικαλούνται  έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών του "Ερευνητικού Εργαστήριου Μακεδονίας".

ΣΑΒΒΙΔΗΣ: ΨΕΥΔΗ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Κατηγορηματική είναι η διάψευση πάντως από τον Ιβάν Σαββίδη. Σε ανακοίνωση του Ομίλου Σαββίδη αναφέρεται συγκεκριμένα: 

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος». 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ "ΑΛΩΝΙΖΕΙ" ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Στο κάδρο μπαίνει ο  Ρώσος επιχειρηματίας Σεργκέϊ Σαμσονένκο που κατάγεται από το Ροστόφ  όπως και ο Ιβάν Σαββίδης.  Διατηρεί  άριστες σχέσεις  με τον φιλορώσο εθνικιστή πρώην Πρωθυπουργό Νίκολας Γκρουέφσκι.  Μάλιστα,  σύμφωνα με  το SCOOP, ο Σαμσονένκο  τον  χρηματοδοτεί από off shore εταιρείες  με  έδρα την Κύπρο.

«Η ομοσπονδιακή οικονομική Υπηρεσία, βρήκε  παρανομίες σε όλη την Ρωσία. Όχι μόνο στο Ροστόφ, αλλά και σε άλλες περιοχές, στη Σιβηρία και αλλού»  υποστηρίζει ο ανεξάρτητος ερευνητής-δημοσιογράφος Αντρέι Ζαχάροφ, ενώ σύμφωνα  με απόσπασμα από το δίκτυο ανεξάρτητων δημοσιογράφων Scoop, o Σαμσονένκο ποτέ δεν έκρυψε το πόσο κοντά είναι με το πρώην κυβερνών κόμμα VMRO- DPMNE.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Όπως λέει ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος,  αναλυτής διεθνούς ασφάλειας, τα Βαλκάνια, ανέκαθεν ήταν πεδίο δράσης Ρώσων και Αμερικανών πρακτόρων εξαιτίας της γεωστρατηγικής τους θέσης.Η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια βλέπει πάντως πίσω από όλα αυτά μια διάχυτη   «ρωσοφοβία» στα Βαλκάνια που  έχει γίνει εργαλείο πολιτικής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top