Παράθυρο ελπίδας από τις Βρυξέλλες για τις συντάξεις

Δραματικές οι μειώσεις εάν εφαρμοστούν

Παράθυρο ελπίδας αφήνουν οι Βρυξέλλες, ώστε να μην περικοπούν εκ νέου οι συντάξεις από την 1η του νέου χρόνου

 Ύστερα από 28 διαδοχικές μειώσεις που συρρίκνωσαν τις συντάξεις το διάστημα 2010- 2017, οι συνταξιούχοι περιμένουν να μάθουν εάν θα εφαρμοστεί από 1 Ιανουαρίου και η νέα ψηφισμένη μείωση των συντάξεων που θα μειώσει τις αποδοχές τους έως και 18%! 

Είναι ενδεικτικό ότι για 30 χρόνια δουλειάς από 851 ευρώ μετά τον επαναυπολογισμό ο συνταξιούχος θα πάρει 698 μεικτά , δηλαδή 656 καθαρά!

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: "ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ"

Κυβερνητικά στελέχη «φλερτάρουν» εδώ και καιρό με τη μη περικοπή των συντάξεων, ιδιαίτερα αφου το 2019 θα είναι μια εκλογική χρονιά.
 «Να δούμε τι θα γίνει μετά τον Αύγουστο και τα δημοσιονομικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν προκειμένου να κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο προχωράμε δεν έχει αιφνιδιασμούς ούτε μονομερείς ενέργειες» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στον Σκάι. 

ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν αντικρουόμενες δηλώσεις για το θέμα. Ωστόσο, Μοσκοβισί και Ντομπρόβσκις δεν αποκλείουν η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει γι αυτό το λόγο το υπερπλεόνασμα.  «Η κυβέρνηση μπορεί να το χρησιμοποιήσει για μείωση φόρων ή άλλη κοινωνική πολιτική» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόσφσκις 

«Έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα οι συνταξιούχοι και εξαρτάται από δημοσιονομικά μεγέθη»  δήλωσε στο Star η εργατολόγος  Άσπα Παπαθανασοπούλου. 
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top