Σκληρή κόντρα στη Βουλή για την οικονομία με… προεκλογικό άρωμα

Στις 12 η προ ημερησίας συζήτηση μετά το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τσιπρας Μητσοτακης συζητηση Βουλη οικονομια

Σκληρή μάχη, που ίσως θυμίσει προεκλογικές κόντρες, αναμένεται να δοθεί σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στις 12 το μεσημέρι.

Η συζήτηση γίνεται μετά το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για να γίνει ενημέρωση από τον πρωθυπουργό αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Ωστόσο, γίνεται στον απόηχο της σκληρής αντιπαράθεσης για τη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία η αντιπολίτευση αναμένεται να εξαπολύσει κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, είναι βέβαιο πως θα εστιάσει στην απόφαση για το χρέος αλλά και την «επόμενη μέρα», με την αποδέσμευση από τα μνημόνια.

Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί και γύρω από τον… Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς η πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα άναψε νέες φωτιές ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ.

Το Μαξίμου αποδέχθηκε πανηγυρικά τα όσα θετικά είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ενώ η Νέα Δημοκρατία έδειξε την ενόχλησή της για τις θριαμβολογίες του Επιτρόπου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί τον Μοσκοβισί «να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του», ειδικά όσον αφορά «τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία 3 χρόνια». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top