Μοσκοβισί: Ο « Ντ' Αρντανιάν» Τσακαλώτος και η γραβάτα του Τσίπρα

Παράθυρο να μην ισχύσουν οι περικοπές στις συντάξεις από τον Μοσκοβισί

Παράθυρο να μην ισχύσουν οι περικοπές στις συντάξεις άφησε ο Πιέρ Μοσκοβισί , ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

«Το βασικό ζήτημα είναι ότι πρέπει να τηρούνται οι δημοσιονομικοι στόχοι. Οι συζητήσεις θα γίνουν και θα γίνουν ξανά και στο μέλλον» δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ με την αφορμή της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αυτή η φράση του επιτρόπου Οικονομικών για τις συντάξεις, έβαλε φωτιές, με τη ΝΔ να εκφράζει τη δυσφορία της αρχικά μέσω του αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη:   «Καλοδεχούμενο να το ξέρουμε για να διαμορφώσουμε και εμείς αντίστοιχα το πρόγραμμα μας αλλά θα πρέπει να υπάρχουν καθαροί όροι για όλα τα πολιτικά κόμματα».  

Στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  το κλίμα ήταν οξυμένο,  όπως αποδεικνύεται από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ στην οποία αναφέρεται:  «Ο Κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του. Η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».  

«Το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί» σχολίασε προηγουμένως από την πλευρά της κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.    

Ο.. .ΝΤ' ΑΡΝΤΑΝΙΑΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ 

Ο Πιέρ Μοσκοβισί έσταζε μέλι για τα κυβερνητικά επιτεύγματα. Αποκάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο «Ντ’ Αρντανιάν»  του Eurogroup, ενώ αστειεύτηκε με τον Αλέξη Τσίπρα για τη γραβάτα.

Όταν ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «στις 20 Αυγούστου θα είναι μια ημέρα γιορτής αλλά την επόμενη ημέρα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αγωνιζόμαστε», ο Μοσκοβισί απάντησε «οπότε θα φοράτε γραβάτα στις 20 και όχι στις 21», με τον κ. Τσίπρα να ζητά να του δανείσει μία και τον Επίτροπο να λέει:  «Γιατί όχι;»! 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ .ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος απο την πλευρά των θεσμών ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top