20 εκ. ευρώ από την ΕΕ στον ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Τι δήλωσε ο Αβραμόπουλος για τη βελτίωση των συνθηκών για τους πρόσφυγες

Μόρια Λέσβου πρόσφυγες

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου 


 Η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσαν σήμερα την εκταμίευση € 20 εκατομμυρίων απευθείας προς την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στην Ελλάδα, κυρίως στη νήσο Λέσβο.

 

Συγκεκριμένα τα 20 εκατ. Ευρώ που χορηγούνται στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες θα χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση της διαχείρισης των εγκαταστάσεων υποδοχής στη Λέσβο, για τη στήριξη τοπικών κοινοτικών σχεδίων και για την παροχή περαιτέρω επείγουσας στέγασης στα νησιά.

 

Η UNHCR μάλιστα θα προχωρήσει στην ενίσχυση των μέτρων για την προστασία των παιδιών, την ανεπίσημη εκπαίδευση και την πρόληψη της σεξουαλικής βίας και της βίας λόγω φύλου. Το ποσό αυτό εκταμιεύεται πλέον των 1,6 δισ. Ευρώ χρηματοδοτικής στήριξης που χορηγείται από την Κομισιόν από το 2015 για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων στην Ελλάδα.

 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας δήλωσε σχετικά πως η Κομισιόν εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στη δέσμευσή της να υποστηρίξει τα κράτη μέλη υπό την πίεση.

 

Η Κομισιόν αναφέρει ότι με τις σημερινές αποφάσεις (καθώς υπάρχει και μια αντίστοιχη για τη χρηματοδότηση της Ισπανίας) η Κομισιόν έχει κινητοποιήσει ως τώρα πάνω από 1 δισ. Ευρώ σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της μετανάστευσης στο πλαίσιο του τρέχοντος δημοσιονομικού πλαισίου (2014-2020) - στήριξη που έχει διατεθεί στα κράτη μέλη που πλήττονται περισσότερο όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Γερμανία, η Σουηδία και τώρα και η Ισπανία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top