Στην ατζέντα του ΝΑΤΟ τα Σκόπια – Πανηγυρίζει ο Ζάεφ

Στόλτενμπεργκ: Πρώτα οριστικοποίηση της συμφωνίας, μετά ένταξη

Στην ατζέντα του ΝΑΤΟ τα Σκόπια – Πανηγυρίζει ο Ζάεφ

Για «ιστορικό βήμα» κάνει λόγο ο Ζόραν Ζάεφ, σχολιάζοντας το γεγονός πως στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ (11-12 Ιουλίου) περιλήφθηκε η συζήτηση για πιθανή πρόσκληση των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ανήρτησε στο twitter μια φωτογραφία με τις σημαίες των Σκοπίων και του ΝΑΤΟ και έστειλε το μήνυμα «Πάμε μπροστά».

«Πρόκειται για ιστορικό βήμα, είμαι χαρούμενος που ζούμε αυτές τις στιγμές μαζί και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ» έγραψε ο Ζάεφ.

Στόλτενμπεργκ: Πρώτα οριστικοποίηση της συμφωνίας, μετά ένταξη

Μήνυμα για έναρξη της διαδικασίας ένταξης στο ΝΑΤΟ μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα, έστειλε ο γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η συμφωνία μεταξύ των Σκοπίων και της Αθήνας εφόσον οριστικοποιηθεί και εφαρμοσθεί πλήρως και το νέο όνομα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο θέμα της υποψηφιότητας για ένταξη στον οργανισμό. Πραγματικά ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό» ανέφερε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, μιλώντας στο δίκτυο France 24.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top