Τσακαλώτος: Ραντεβού τον Οκτώβριο για τις συντάξεις

ESM: θα είμαστε συνέταιροι για άλλα 14 χρόνια - Μέχρι το 2059 η αποπληρωμή

Το φθινόπωρο ετοιμάζεται να ξαναφέρει η κυβέρνηση το θέμα της μείωσης των συντάξεων, στη συζήτηση με τους Θεσμούς. Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν άφησε ανοικτή την πόρτα των διαβουλεύσεων, αλλά έκλεισε κάθε συζήτηση για πιο μικρά πλεονάσματα τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όπως ανέφερε ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος, «η συζήτηση για τον πρώτο χρόνο θα γίνει όταν καταθέσουμε το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου».

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε με την ευκαιρία της συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι η κυβέρνηση που θα πάρει αποφάσεις για το δημοσιονομικό χώρο και την αξιοποίησή του αλλά φυσικά στις μεταμνημονιακές διαδικασίες θα υπάρξουν διαβουλεύσεις επί των μακροοικονομικών σεναρίων, που θεμελιώνουν τις προβλέψεις για το δημοσιονομικό χώρο».

 ESM: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 41 ΧΡΟΝΙΑ- ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ 188 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ναι υπό όρους στις συζητήσεις για το πώς θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση τα υπερπλεονάσματα, όχι σε χαμηλότερο πλεόνασμα από 3,5% ως και το 2022, στενή επιτήρηση για τα επόμενα χρόνια, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν  ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ο επικεφαλής του ESM, ο οποίος θύμισε, μάλιστα, ότι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας έχουν ορίζοντα 41 ετών!

«Η τελευταία αποπληρωμή δανείου της Ελλάδας προς τον ESM, αυτή τη στιγμή είναι σχεδιασμένη για το 2059. Αυτό είναι 41 χρόνια από σήμερα» δήλωσε με..  νόημα ο Κλάους Ρέγκλινγκ.  

ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ- ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Δραστική παρέμβαση στο Χρέος ζήτησε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης από τον Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ωστόσο, οι πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι το πακέτο για το χρέος θα είναι «ελαφρύ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top