Ο αστυνομικός του Βαρβιτσιώτη απέτρεψε τα χειρότερα

Ο πυροβολισμός έγινε αιτία να το βάλουν στα πόδια οι κουκουλοφόροι επιδρομείς

 Το όπλο του αστυνομικού που συνοδεύει τον βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη απέτρεψε χθες το βράδυ την ολοκλήρωση ακόμη μιας καταδρομικής επιδρομής κουκουλοφόρων που έγινε στο όνομα του δολοφόνου της 17ης Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κρατώντας ακόμη τις βαριοπούλες στα χέρια οι κουκουλοφόροι, κυριευμένοι από πανικό  το έβαλαν κυριολεκτικά στα πόδια τρέχοντας προς τα Εξάρχεια, αμέσως  μετά τους πυροβολισμούς στον αέρα από τον αστυνομικό φρουρό του βουλευτή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

 «Έχει κατέβη ο αστυνομικός στο αυτοκίνητο με περιμένει. Ακούω φασαρία και πυροβολισμό…» περιέγραψε ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ το περιστατικό .   

Ο αστυνομικός αντέδρασε τη στιγμή που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη η καταδρομική επιδρομή των κουκουλοφόρων έξω από την πόρτα του γραφείου του Βουλευτή. Μάλιστα,  εγκλώβισε για λίγο και τρεις  τέσσερις αντιεξουσιαστές μέσα στην πολυκατοικία καθώς κατέβασε τα στόρια της εισόδου για να αποτρέψει νέα επίθεση.

 «Έριξε εκφοβιστικά στα όρια της αυτοάμυνας και της νομιμότητας, δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς» δήλωσε ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ειδικών Φρουρών.

Δίπλα από το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη πάντως υπάρχει ο οικοδομικός συνεταιρισμός των δικαστικών, που επίσης έγινε στόχος της επίθεσης.   

Οι κουκουλοφόροι παράτησαν στη μέση ακόμη και το σύνθημα αλληλεγγύης που άρχισαν να γράφουν με κόκκινη μπογιά στον τοίχο: «Αλληλεγγύη»,  προφανώς στον δολοφόνο της 17 Ν. Δημήτρη Κουφοντίνα…  

Κι όμως,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, βρήκε να πει μια κουβέντα για το δολοφόνο Κουφοντίνα, αλλά δε βρήκε ούτε μια λέξη συμπαράστασης για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη: «Από ότι διάβαζα σήμερα δεν ήταν επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά μια επίθεση, δηλαδή κάτι στην πόρτα πήγαν να βάλουν σε έναν οικοδομικό συνεταιρισμό δικαστών. Το πολύ σημαντικό είναι ότι κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει» δήλωσε ο κ. Φίλης!   

Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης,  σχολίασε:  «Εφόσον δεν υπάρχει Κράτος,  οι επιθέσεις αυτές θα συνεχίζονται».

Για την επίθεση στο γραφείο Βαρβιτσιώτη ξέσπασε πολιτική κόντρα, καθώς  η ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν καταδίκασαν το περιστατικό, ενώ σχολίασε αρνητικά και τις πληροφορίες ότι ασκήθηκε ΕΔΕ εις βάρος του αστυνομικού, επειδή πυροβόλησε.

Απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη  ΝΔ

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ για την ΕΔΕ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει:

«Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργείται αυτεπάγγελτα αυτοτελής ποινική διερεύνηση και ως εκ τούτου καθίσταται επιβεβλημένη και η διοικητική διερεύνηση των συνθηκών-παραμέτρων του περιστατικού. Διερεύνηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν ενέχει a priori το χαρακτήρα καταλογισμού τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσαν εύκολα να μάθουν ποια διαδικασία ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά εάν απλώς ρωτούσαν βουλευτές και στελέχη του κόμματός τους, που διετέλεσαν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και στρατηγοί της Αστυνομίας. Αντ' αυτού, για άλλη μια φορά, έσπευσαν να καλλιεργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μέσω Δελτίου Τύπου η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι: «ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα θα υποστεί ΕΔΕ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θα ήθελε από εκείνον να ρωτήσει προηγουμένως τους 30 ροπαλοφόρους τραμπούκους για το σκοπό της… επίσκεψής τους».

Τέτοια άγνοια, από το κόμμα που καθημερινά κομπορρημονεί ότι θα εφαρμόσει τους νόμους…»         

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top