Τσίπρας για Πανελλαδικές: Αντιμετωπίστε τη δοκιμασία με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση

«Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου»

To μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρώτη δημοσίευση: 10.27

«Εύχομαι να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκίνησαν σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

* Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

«Καλή επιτυχία σε μαθητές και μαθήτριες που από σήμερα μπήκαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών εύχομαι να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία και την πεποίθηση ότι ο αγώνας για γνώση δεν σταματάει ποτέ. Αντίθετα παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές στη διάρκεια της ζωής μας κι είναι ένας από τους ωραιότερους. Δικό μας χρέος, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας & του ρόλου της στην κοινωνία. Η επένδυση στην Παιδεία, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός. 

 

Στα θρανία 104.000 μαθητές

Η αυλαία των Πανελληνίων άνοιξε με το μάθημα της Νεοελληνική γλώσσας για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Συνολικά 104.040 υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Εξ αυτών, οι 86.301 μαθητές είναι από ημερήσια Γενικά Λύκεια, οι 914 από εσπερινά Γενικά Λύκεια, οι 15.742 από ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια, οι 405 από εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια, και, τέλος, οι 678 από εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια, που εξετάζονται μαζί με το ημερήσιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top