Την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα συζητήσει ο ESM

Η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες το κριτήριο

Η υποδόση του 1 δισ. ευρώ στη συνεδρίαση του  ESM

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται να συζητήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, ανακοίνωσε πριν λίγο ο οργανισμός

Η απόφαση για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ "θα εξαρτηθεί από τη μέχρι στιγμής πορεία της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες". Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση "το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει την εκτίμηση των θεσμικών οργάνων για την πρόοδο της Ελλάδας στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων. Μια ικανοποιητική εκτίμηση στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης θα άνοιγε το δρόμο για να αποφασίσει θετικά".

Στην ίδια ανακοίνωση ESM ξεκαθαρίζει ότι "το ποσό θα διοχετευτεί εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου".

Υπενθυμίζει δε ότι "τον Μάρτιο του 2018, ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση 6,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,7 δισ. ευρώ αφορούσαν τις χρηματοδοτικές ανάγκες, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top