Μήνυμα Τσίπρα σε Σκόπια: Η λύση θα φέρει σταθερότητα

Θύελλα από νέα ανάρτηση του Καρανίκα για «εθνίκια» και Μέγα Αλέξανδρο.

Μήνυμα στα Σκόπια να αποδεχθούν το πακέτο που συνομολόγησαν οι υπουργοί Εξωτερικών , έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Η δυνατότητα επίλυσης θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας στα Βαλκάνια που τις χρειαζόμαστε και  δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών» είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμη: H εκκλησία των Σκοπίων το κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση Τσίπρα-Βαρθολομαίου

Ο πρωθυπουργός, δηλαδή, έστειλε έμμεσο μήνυμα να αποδεχθεί τη λύση erga omnes (για χρήση έναντι όλων) και τις συνταγματικές αλλαγές.

Ταυτόχρονα ευχαρίστησέ τον κύριο Βαρθολομαίο για την απόφαση του να δεχθεί την μετονομασία της - αυτοαποκαλούμενης - «Εκκλησίας της Μακεδονίας» σε αρχιεπισκοπή Αχρίδας.

Η εκκλησία των Σκοπίων, πάντως, εμφανίστηκε αρχικά να θέλει να αλλάξει όνομα και να υπαχθεί στο Πατριαρχείο αλλά μετά… τα γύρισε. 

Και αυτό δεν είναι το μόνο δείγμα διγλωσσίας.Το αεροδρόμιο στα Σκόπια συνεχίζει να ονομάζεται «αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος"» σε επίσημες κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτή της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Σκοπίων.

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 21 πόλεις την Τετάρτη

Ο Μέγας Αλέξανδρος και η γενέτειρα του η Πέλλα, πάντως, θα είναι το επίκεντρο των συλλαλητηρίων που διοργανώνονται για την Τετάρτη το απόγευμα σε 13 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Συλλαλητήρια, χωρίς την αιγίδα της οργανωτικής επιτροπής, ανακοινώθηκαν σε άλλες οκτώ πόλεις από την Λάρισα , ως την Κέρκυρα και την Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη: Καρανίκας: «Μύθος» η σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη Μακεδονία!

Την ώρα που ετοιμάζονται τα συλλαλητήρια, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, προκάλεσε νέα θύελλα με ανάρτησή του για «εθνίκια» που επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top