Γιούνκερ: Η τύχη της Ιταλίας δεν βρίσκεται στα χέρια των αγορών

«Να σεβαστούμε τους κανόνες της δημοκρατίας» ζήτησε ο Επίτροπος Μοσκοβισί

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, "επιθυμεί να καταγράψει την πεποίθησή του ότι η μοίρα της Ιταλίας δεν βρίσκεται στα χέρια των χρηματοπιστωτικών αγορών", τονίζει με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

"Ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα μπορεί να είναι στην εξουσία, η Ιταλία είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει συμβάλει πάρα πολύ στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", τονίζει ο Πρόεδρος Γιούνκερ.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ είναι "'πεπεισμένος ότι η Ιταλία θα συνεχίσει την πορεία της στην Ευρώπη". "Η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ιταλία με υπευθυνότητα και αμοιβαίο σεβασμό. Η Ιταλία αξίζει τον σεβασμό", καταλήγει στο γραπτό του μήνυμα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Επίτροπος Μοσκοβισί σε δικό του μήνυμα, τονίζει ότι "πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες και τους ρυθμούς της δημοκρατίας". "Οι Ιταλοί έχουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και εναπόκειται σε αυτούς να την ορίσουν", αναφέρει ο Επίτροπος και σημειώνει ότι "οι πολιτικές επιλογές γίνονται στη Ρώμη και όχι στις Βρυξέλλες, ακόμα κι αν έχουμε μια κοινή κληρονομιά". "Πρέπει να βρούμε τις σωστές λύσεις μαζί, στο διάλογο. Από την πλευρά μου, είμαι πεπεισμένος ότι η Ιταλία θα παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης και της ζώνης του ευρώ", καταλήγει ο Επίτροπος.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top