Μήνυμα ενότητας από τον Προκόπη Παυλόπουλο: «Είναι η βάση της δημιουργίας μας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου για τον εφιάλτη του φασισμού

Μήνυμα ενότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων και την αντιμετώπιση των δυσκολιών  έστειλε ο πρόεδρος της δημοκρατίας από τη Κυπαρισσία όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πεντηκοστής και  του Αγίου Πνεύματος.

Την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στον τόπο αλλά και να μεταλαμπαδευτεί το μήνυμα αυτό  στην ευρωπαϊκή ένωση υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Κυπαρισσία.

Μάλιστα υπενθύμισε με νόημα πως όσες φορές επικράτησε ο διχασμός το πληρώσαμε ακριβά:

«Η ενότητα είναι η βάση της δικής μας δημιουργίας.Και το επαναλαμβάνω, αυτή την ενότητα πρέπει τούτες τις κρίσιμες ώρες να την μεταλαμπαδεύσουμε και στη μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια. Το ξαναλέω -κουραστικά θα το τονίζω- η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνάει τους Λαούς της, έχει Πανανθρώπινο ρόλο, είναι εκείνη που μπορεί να υπερασπισθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον Κόσμο σ΄αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, την Ειρήνη, τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, την Δικαιοσύνη και ιδίως την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Στο  ίδιο ύφος ο κ. Παυλόπουλος έκρουσε τον κώδωνα  του κίνδυνου για τον εφιάλτη του φασισμού:

«Τα μορφώματα του ναζισμού και του φασισμού δυστυχώς ξανά αναπτύσσονται και υπονομεύουν την Ευρώπη επιδιώκοντας την διάλυσή της. Το μεγάλο μας όπλο όσων πιστεύουμε στο Ευρωπαϊκό Όραμα είναι η Ενότητά μας και η αποφασιστικότητά μας να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο, τον Άνθρωπο ως Πνεύμα. Αυτές είναι οι σκέψεις που μου δημιουργεί η σημερινή μέρα».

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδος Κυπαρισσίας αντάλλαξε ευχές με τους πιστούς ενώ δέχτηκε και ευχές για την βάφτιση των εγγονών του.

Μετά τη λιτάνευση της εικόνας ο κ, Παυλόπουλος ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Τριφυλίας και ξεναγήθηκε στο λαογραφικό μουσείο της πόλης όπου εκτίθεται η φορεσιά της Κυπαρίσσιας νύφης αλλά και σπάνια έγγραφα για την ιστορία της πόλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top