Αύξηση του κατώτατου μισθού μετά την έξοδο από τα μνημόνια υπόσχεται η Αχτσιόγλου

«Τραγικο και υποκριτικό» απαντά η ΝΔ

Ο κατώτατος μισθός πυροδότησε νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Νέα κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησε το θέμα του κατώτατου μισθού.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της ΓΣΕΕ για την 100ή επέτειό της, είπε πως ο κατώτατος μισθός θα αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Η κα Αχτσιόγλου, μάλιστα, υπογράμμισε πως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας θα επανέλθουν από τον Αύγουστο του 2018 και είπε πως έχει επέλθει σημαντική μείωση της αδήλωτης εργασίας αλλά πως η μάχη κατά του φαινομένου η μάχη.

Για υποκρισία μίλησε ο Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στην κυρία Αχτσιόγλου.

«Είναι τραγικό και άκρως υποκριτικό από μέρους της να μιλά για αυξήσεις μισθών, την ώρα που με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργηθεί η γενιά των φτωχών εργαζομένων με μισθό 320 ευρώ για το 1/3 των εργαζομένων της χώρας και ταυτόχρονα έχει ήδη ψηφίσει τη μείωση του αφορολογήτου με αποτέλεσμα 2,1 εκατ. μισθωτοί εργαζόμενοι να χάσουν περίπου έναν ολόκληρο μισθό!» σχολίασε ο τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ.

Info: Για τους υπάλληλους άνω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται 586,08 € και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 26,18 €.Για τους υπάλληλους κάτω των 25 ετών ο κατώτατος μισθός ορίζεται 510,95 € και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται σε 22,83€.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top