Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει τίποτα νέο – ΝΔ: Σύντομα θα συνεδριάζετε χωρίς τον Τσίπρα

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ  για το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξέσπασε σήμερα σχετικά με το περιεχόμενο του άρθρου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.   

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Να φύγει το συντομότερο η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι στο σημερινό άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  «επαναλαμβάνονται οι ίδιες κοινοτοπίες περί ανανέωσης και η γνωστή καταστροφολογία. Καμία λέξη για το πολιτικό πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ».

Όπως προσθέτει «τις προηγούμενες μέρες ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε αρκετές πτυχές από το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά αντιγραφή των συνταγών των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών και επανάληψη της διακυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για απολύσεις στο δημόσιο και για εκχώρηση τομέων του  σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ χαρακτήρισε το 8ωρο και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις “παρωχημένες έννοιες”.  Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα νέο και τίποτα ελπιδοφόρο στην επιστροφή των πιο σκληρών αντικοινωνικών πολιτικών που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και τους πολίτες σε απόγνωση».

Καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το μόνο, όμως, πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο από το άρθρο Μητσοτάκη είναι ότι τα έσοδα στα κομματικά ταμεία της ΝΔ φτάνουν, όπως ο ίδιος λέει, τα 1,86 εκατομμύρια ευρώ. Θα αποπληρώσει άραγε με αυτό το ποσό μέρος των απλήρωτων δανείων της ΝΔ που φτάνουν τα 200 εκατομμύρια; Αυτή θα ήταν μια πραγματικά καινοτόμα ενέργεια!».

ΝΔ: Ακατάληπτο το σχόλιο – Σύντομα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάζει χωρίς τον κ. Τσίπρα     

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «ακατάληπτο»  το σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το  άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναφέρει:  «Το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε σήμερα στο Μαξίμου! Η μόνη “λογική” εξήγηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι πολύ σύντομα το υπουργικό του συμβούλιο θα συνεδριάζει στην Κουμουνδούρου, πιθανότατα δε και χωρίς τον ίδιο...».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top