Τα εθνικά θέματα στη συνάντηση Τσίπρα - Παπανδρέου

Τσίπρας: Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή σε όσους θέλουν ουσιαστική ενημέρωση

Τα εθνικά θέματα στη συνάντηση Τσίπρα - Παπανδρέου

Τα εθνικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα.  

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι η πόρτα του Μαξίμου είναι πάντα ανοιχτή, σε όσους ζητούν  ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά θέματα.

«Ενημέρωσα τον Γ. Παπανδρέου για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα», γράφει συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση.

Ο κ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει εθνική συναίνεση.

«Η εξωτερική πολιτική, και ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς. Όπως ξέρετε, έχω πει ότι συνεχίζω τις δικές μου επαφές σε διεθνές επίπεδο και λόγω των καθηκόντων μου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά και άλλων διεθνών καθηκόντων. Και θεωρώ όχι απλώς απαραίτητη αλλά και φυσιολογική τη σωστή ενημέρωση και συνεννόηση και με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και με την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη, διότι εάν υπάρχει η δυνατότητα η χώρα μας να έχει επιτυχίες, να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο η εθνική συνεννόηση, η εθνική γραμμή. Και πιστεύω ότι είναι το καθήκον μας όλοι αυτό να υπηρετήσουμε», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Σε ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να υπάρξει εθνική συνεννόηση απάντησε ότι «αυτό επιδιώκουμε».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top