Αντάρτικο στην πλειοψηφία και πρόταση παραπομπής Κατσίκη έφερε η αναδοχή!

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που καταψήφισαν και οι διαφοροποιήσεις στα άλλα κόμματα

Ρήγμα σε ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για την αναδοχή - Παραπομπή Κατσίκη

«Αντάρτικο» από βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό και άλλων κομμάτων προκάλεσε η  ψηφοφορία του νομοσχεδίου στη Βουλή που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής και σε ομόφυλα ζευγάρια.

«Πονοκέφαλο»  στην κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί  και η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος καταψήφισε και επί της αρχής και εξομοίωσε ουσιαστικά  την ομοφυλοφιλία  με την παιδοφιλία ( «η αγάπη στην παιδοφιλία είναι έγκλημα, γιατί να είναι διαφορετικό ή αγάπη στην ομοφυλοφιλία;» διερωτήθηκε ) προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων αλλά και την πρόταση παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής από 16 βουλευτές του κυβερνητικού εταίρου… ΣΥΡΙΖΑ!     

«Με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία  – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους - οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής» αναφέρουν στην επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επιστολή υπογράφουν οι  βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ Αναγνωστοπούλου Σία, Δρίτσας Θοδωρής, Δριτσέλη Παναγιώτα, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γιώργος, Λάππας Σπύρος, Μαντάς Χρήστος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μορφίδης Κώστας,  Πάλλης Γιώργος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παρασκευόπουλος Νίκος, Σταματάκη Ελένη, και Ψυχογιός Γιώργος,.

Η ακτινογραφία των ανταρτών και  οι απόντες

Επί της αρχής ψήφισαν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι, κατά η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή, ενώ το «παρών» επέλεξε το ΚΚΕ.

Το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκε επί 264 βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία  από  161 βουλευτές, καταψηφίσθηκε από 103, ενώ κανείς δεν δήλωσε αυτή τη φορά «παρών».           

Καταψήφισαν  από πλευράς κυβερνητικής πλειοψηφίας οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θόδωρος Παραστατιδης (ΣΥΡΙΖΑ)  και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ).

Με επιστολικές ψήφους καταψήφισαν  οι βουλευτές:  Μάκης Βορίδης (ΝΔ), Μάριος Σαλμάς (ΝΔ), Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΛ).

Απουσίαζαν κατά την ψηφοφορία οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας:  Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Καραγιάννης, Σταύρος Κοντονής, Άννα Βαγενά, Νίνα Κασσιμάτη, Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ),    Πάνος Καμμένος και  Έλενα Κουντουρά  (ΑΝΕΛ).

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης απουσίαζαν  οι βουλευτές  Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτστιώτης Γεώργιος Βαγιωνάς (ΝΔ), Θεοχάρης Θεοχάρης (ανεξάρτητος) Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γεώργιος Καρράς, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Μιχάλης Τζελέπης, Γιώργος Αρβανιτίδης (ΔΗΣΥ)   

Υπήρξαν όμως και βουλευτές των ΑΝΕΛ που ψήφισαν «ναι» στο άρθρο 8 ( Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις), όπως και βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν υπέρ  (Κατερίνα Μάρκου - η οποία ως εισηγήτρια της ΝΔ ήταν κατά του νομοσχεδίου -  Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως).    

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top